рф визнала втрату 28 населених пунктів на Курщині: аналітики назвали справжню кількість

російська влада визнала перехід 28 населених пунктів Курщини під контроль ЗСУ. Насправді таких населених пунктів значно більше, повідомляє український моніторинговий проект DeepState.

За підрахунками аналітиків, на поточний момент орієнтовно 44 населених пункти Курської області були деокуповані від військ путінського режиму Збройними силами України. Статус ще 10 населених пунктів залишається під питанням. І це за консервативними оцінками, кажуть експерти.

“Зараз майже ніхто не знає реального числа, але є села, біля яких була світлина наших бійців, але контроль був не наш. Тому оцінка й консервативна”, – пояснили у DeepState.

Ситуація на Курському фронті: останні новини

Як писав УНІАН, метою українського наступу у Курській області не може бути захоплення тамтешньої АЕС, бо це безглуздо з технічної точки зору і просто небезпечно. Станцію не вдасться швидко під’єднати до української енергетики. До того ж вона має вразливу конструкцію реактора і цілком може перетворитися на другий Чорнобиль в разі влучання снарядів.

Тим часом, як повідомляють з Курської області, українських військових помітили за 22 км на південний схід від Суджі – біля села Гір’ї. Там пролягає шлях із Суджі на слободу Біла – центр Білівського району. Отже окупанти продовжують втрачати території.

Джерело: УНІАН

peredplata