Три громади Чернівецької області отримають майже 1,5 млн грн на розвиток соцпослуг

На Буковині три територіальні громади отримають кошти з обласного бюджету на розвиток соціальних послуг. Йдеться загалом про майже 1,5 млн гривень.
Відповідне рішення ухвалили одноголосно під час засідання Комісії з питань формування пропозицій щодо розподілу субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам сільських, селищних та міських рад під головуванням першої заступниці Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.
 
✔️Відтак на умовах співфінансування:
– Брусницька тергромада витратить 280384 грн на створення кімнати дитячого простору психосоціальної підтримки для батьків;
– Мамаївська громада скерує 750000 гривень на капремонт та облаштування приміщення для запровадження послуг денного догляду, денного догляду дітей з інвалідністю;
– Сокирянська міська територіальна громада спрямує 464654 грн – на впровадження послуги підтриманого проживання (капремонт приміщень виділених під дві транзитні квартири).
Кошти виокремили в рамках реалізації Комплексної програми організації соціальної роботи та надання соціальних послуг у Чернівецькій області на 2022-2026 роки.
 
Щоб отримати фінансування з обласного бюджету до 19 липня 2024 року кожна з територіальних громад Буковини мала змогу подати відповідні документи.
На реалізацію Комплексної програми організації соціальної роботи та надання соціальних послуг в Чернівецькій області на 2022-2026 роки передбачено 13,5 млн гривень з обласного бюджету, 19,8 млн гривень – з небюджетних джерел та 9 млн гривень – з бюджетів сільських, селищних та міських рад.
Додамо, що субвенція з обласного бюджету спрямовується на реконструкцію, капітальний та поточний ремонт приміщень (не більше 500 тис. грн); придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю (не більше 250 тис грн).
 

peredplata