У Чернівцях храм УПЦ судиться за парковку у центрі міста

У Чернівцях тривають судові процеси за територію парковки у Свято-Духівському соборі. Робота МіськШЕПУ з облаштування парковки поки призупинена.

Про це повідомляє комунальне підприємство МіськШЕП.

У квітні цього року на сесії народні депутати ухвалили рішення, що на території собору буде платна парковка. Територію передали на баланс МіськШЕПУ для облаштування платної парковки для мешканців міста.

Роботу МіськШЕП мав розпочати ще влітку. Проте священники та парафіяни собору протестували проти облаштування комунальної парковки поблизу церкви. Хоч земля біля собору перебуває в користуванні комунального підприємства “МіськШЕП”, але доступу в комунальників до неї тоді не було.

У серпні на земельну ділянку поруч з храмом приїхала комунальна техніка та працівники МіськШЕП. Вони мали нанести розмітку на майданчик для облаштування комунальної парковки. Однак їм це не дозволили зробити прихильники та священники УПЦ МП.

В підприємстві розробили паспорт паркувального майданчика та його затвердила поліція. Нині розробляють тариф, зокрема чекають на розрахунок вартості паркування.Н ині виконавчий комітет ще не затвердив тариф.

За тиждень до того, як тариф буде готовим, розпочнуть робити розмітку та встановлювати термінал на території парковки.

Комунальна парковка на території Свято-Духівського собору розрахована на 25 місць. Вона за проєктом рішення міськради має бути платною. На ділянці також встановлять паркомати. Кошти надходитимуть до міського бюджету.

peredplata

Залишити відповідь