Зеленський відхилив візит генсека ООН Антоніу Гутерреша в Україну після його участі в БРІКС та обнімань з пуйлом і лукашенком

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит генсека ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його поїздку до Росії. Про це повідомляє AFP, посилаючись на джерела в Офісі президента.

«Після Казані [Гутерреш] хотів приїхати в Україну, але президент не підтвердив його візит. Тому Гутерреша тут не буде, саме через приниження здорового глузду і міжнародного права в Казані», — сказав співрозмовник агентства.

23 жовтня Антоніу Гутерреш прибув з візитом до Казані, в день початку триденного саміту БРІКС.

Його візит викликав гостру критику з боку західних країн. Критики підкреслили, що Гутерреш особисто відвідав Казань, тоді як на Ліванській конференції в Парижі він брав участь тільки по відеозв’язку. Крім того, він не був присутній на мирному саміті, який відбувся у Швейцарії в червні.

Відповідаючи на критику, Офіс генерального секретаря ООН повідомив, що генсек раніше брав участь у зустрічах БРІКС і що цей міжнародний форум важливий на світовій арені, тому «його не можна ігнорувати».

МЗС України також розкритикувало візит, який «шкодить репутації ООН і не сприяє миру».

В ООН повідомили, що Антоніу Гутерреш зустрівся на полях саміту БРІКС у Казані з російським диктатором Володимиром Путіним і заявив йому, що вторгнення РФ в Україну є порушенням Статуту ООН і міжнародного права.

peredplata

Залишити відповідь