Поліція Чернівецької області розпочала службове розслідування щодо інциденту з іноземним волонтером

Патрульна поліція Чернівецької області у рамках службового розслідування встановлює обставини інциденту на дорожній станції
Сьогодні близько 6:00 години на дорожній станції патрульної поліції поблизу села Атаки Чернівецької області поліцейські зупинили автомобіль Mercedes.
Під час перевірки документів правоохоронці встановили, що водій — громадянин іншої країни, а пасажир — перебуває в розшуку за ухилення від мобілізації. Їхати до ТЦК та СП чоловік відмовлявся та зачинився в салоні авто.
Біля станції також зупинився ще один автомобіль Mercedes, звідки вийшли двоє чоловіків (громадяни іншої країни) та почали перешкоджати діям поліцейських. Інспектори пояснили їм, що відбувається, і повідомили, що вони заважають діям поліції. Один з чоловіків почав поводитись агресивно, на зауваження не реагував. Патрульні застосували до нього сльозогінний газ, кайданки та затримали його.
Відносно порушника склали адміністративний протокол за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню працівника поліції) КУпАП.
Поліцейські помітили, що чоловікові стало погано, тож вони одразу викликали йому швидку допомогу та поклали його в стабільне бокове положення. За декілька хвилин прибули медики. Чоловіка шпиталізували у супроводі одного з патрульних. У лікарні медики оглянули іноземця, а згодом відпустили.
У той же час пасажир самостійно вийшов з авто та згодом був доставлений до ТЦК та СП, де на нього склали протокол за ч. 3 ст. 210-1 (Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію) КУпАП.
Усі обставини щодо вказаної події та дій поліцейських будуть ретельно перевірені, керівництвом управління патрульної поліції в Чернівецькій області ініційовано службове розслідування.
Джерело: патрульна поліція Буковини
 

peredplata

Залишити відповідь