Вбивство Шеремета День 2 Постійно оновлюється

Вбивство Шеремета День 2 Постійно оновлюєтьсяРосійські пропагандисти, швидше за все, не стримаються і здадують \”своїх\”.

Якщо офіційні особи Кремля будуть заперечувати наявність незалежної журналістики та свободи слова в Україні, то це буде свідчити про причетність Росії до вбивства українського журналіста Павла Шеремета. Про це заявив російський журналіст Євген Кисельов, повідомляють Патріоти України.

\”Найпоказовішим є те, як ця трагічна загибель піднесеться в пропагандистських програмах державних і навколодержавних російських каналах. Якщо там розіграється чергова істерика з приводу того, що в Україні свобода слова і незалежна журналістика під загрозою, що тут по вулицях гуляють бандити, вбивають журналістів, підривають їх у власних автомобілях серед білого дня і так далі – це тільки зміцнить мене в моєму переконанні: за цими злочинами можуть стояти російські спецслужби або їх підручні підпільні агенти\”, – йдеться в повідомленні. Він зазначив, що вбивство Шеремета вигідно саме Росії.

Нагадаємо, вчора машина з журналістом вибухнула о 7.45 на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві. Автомобіль належав керівнику Української Правди Олені Притулі, але її в машині не було.

ххх

Слідство розглядає вже 6 версій причин вбивства Павла Шеремета.

Про це в ефірі телеканалу \”112 Україна\” заявив радник глави СБУ Юрій Тандит.

\”Їх вже шість (версій, – ред.), я можу лише назвати попередні чотири\”, – розповів Тандит, зазначивши, що слідство також прислухається до версії нардепа Сергія Висоцького, який припустив, що вбивство Шеремета може стати початком спецоперації проти держбезпеки України.

\”Те, що сказав народний депутат Висоцький, має велике значення, можу підтвердити, що одна з основних версій, яка розглядається зараз силовиками – це спроба, через це вбивство, дестабілізувати ситуацію всередині нашої держави. Але, не тільки це використовується вбивство, будуть ще і інші новини, які, на жаль, будуть намагатися використовувати для того, щоб показати, що в Україні немає влади, що силовики не контролюють ситуацію\”, – поділився Тандит.

Раніше Тандіт повідомляв, що розглядається 4 основних версії: професійна діяльність, неприязнь у відносинах або особисті мотиви, російський слід (дестабілізація ситуації), замах на Олену Притулу.

ххх

Вбивство на Хмельницького. Хто наступний?

Попередні висновки…

1. Вбивство показове;

2. Замовника знайти неможливо, діяли спецслужби;

3. Ніяких особистих мотивів, метою замовника є відволікання уваги суспільства від більш важливої для замовника події;

4. Місце і час вбивства було вибрано невипадково. Замовнику потрібна увага світової спільноти. Тому поруч McDonald\’s, а не, скажімо, Пузата хата.

5. З вирогідністю 99% за жертвою велося стеження. Спускова кнопка пристрою вірогідно знаходилася у авто, що їхало позаду на деякій відстані;

6. Замовник вибрав саме Павла Шеремета, цивільного чоловіка власниці порталу PRAVDA.UA, Олени Притули, а не будь-кого іншого з журналістів, аби була прив\’язка до вбивства журналіста Гонґадзе з натяком на можливих вітчизняних замовників;

7. Алогічно, але… Скоріш за все, це жахливе вбивство пов\’язано з хресною ходою, що рухається на Київ. Замовник у цих двох подій на 99% один і той же;

8. Це не останнє вбивство. Слід очікувати низки резонансних подій, які сколихнуть суспільство ще. На жаль!

P.S. Висловлюю глибоке співчуття родині загиблого

Євген Рибчинський
Народний депутат України

ххх

Шеремет

С Пашей Шереметом я виделся совсем вроде недавно. Он приезжал на шествие памяти Немцова, потом, через пару дней, мы ужинали семьями в кругу друзей — у него двое уже взрослых детей.

Каждый раз, когда я видел его, мы обсуждали то, что между собой называли \”пророчеством \”Последней осени\”.

В сентябре 2011 года Женя Чирикова и Петр Верзилов устроили форум \”Последняя осень\”. Никаких протестов тогда и близко не было, политика была ещё более унылая, чем сейчас. Все обсуждали, что делать с выборами и главным событием форума были дебаты между мной, Немцовым и Каспаровым.

Ну и мы с Шереметом где-то сели, он рассказывал о Белоруссии и сказал, что и у нас всё скоро так будет. Я ему горячо возражал и приводил 101 аргумент, почему Россия не Белоруссия.

— страна больше;

— интернет шире;

— денег больше;

— элита продажнее и больше ориентирована на Запад;

— Путину воевать больше не с кем (не с Украиной же, ха-ха);

— по-прежнему сохранились большие независимые сетевые СМИ и тд

На что Паша грустно возражал: — Алексей, мы примерно то же самое говорили о нашей стране несколько лет назад. Куча аргументов на тему, почему нельзя устроить авторитарный режим в Европе в 21 веке. А он устроился. И увидите вы в ближайшее время, и как зажмут ваш интернет, и как захватят крупные сетевые СМИ, и как бизнес убежит под лавку, и как найдётся, с кем воевать, и такую степень продажности журналистики, что представить невозможно, и как продажные прозападные элиты станут самыми патриотичными, оставляя за собой свои дома в Испании.

Я слушал и думал: вроде умный мужик этот Шеремет, а такую чушь несёт.

Потом, начиная с 2013 года на каждой встрече признавал, что прав был он со своим дурацким пророчеством. И что он лучше чувствует нутро и тайные мысли бывшего советского номенклатурщика, в какой бы стране тот ни находился: Белоруссии, России или Украине.

Ну и власть знала, что он её чувствует, и всегда не любила его: Шеремета сажали в тюрьму в Белоруссии, преследовали и увольняли в России, за ним следили на Украине.

Павел был умным и смелым мужчиной, отличным журналистом и вообще хорошим человеком.

Таким его и запомним.

Алексей Навальный, российский оппозиционер

peredplata