3-класники чернівецького ліцею разом з пластунами зібрали для сімей загиблих воїнів понад 3 тисячі гривень

Благодійний ярмарок до Дня Святого Миколая відбувся сьогодні, 11 грудня, у ліцеї №4, що на вулиці Небесної Сотні. Його ініціаторами стали учні 3-Б класу та їх батьки, маючи на меті зібрати кошти для дітей воїнів, загиблих під час АТО. До організації та проведення заходу долучилися представники Пласту – Національної скаутської організації України. Про це повідомила прес-служба Станиці.

На перервах діти разом з пластунами продавали випечені власноруч солодощі – печиво, тістечка, бісквіти, кекси. Смачну випічку активно купували як ліцеїсти молодшої та старшої шкіл, так і вчителі. Юні продавці охоче ділилися кулінарними рецептами, із захопленням розповідали, як допомагали батькам готувати ласощі.

Христина Малець, старшопластунка: “Нас зацікавила ідея проведення ярмарку, адже серед ліцеїстів та їх батьків є наші пластуни. Члени Пласту – від наймолодших до найстарших – активно долучаються до проведення благодійних акцій. Так, зокрема, наші волонтери збирали кошти для програми підтримки, лікування та адаптації пластунів-військовиків, допомагають в\’язати маскувальні сітки для передачі в зону АТО. До Дня Святого Миколая ми завжди відвідуємо дитячі будинки, цьогоріч разом з дітьми плануємо привітати зі святами військових, які лікуються у госпіталі”. Такі заходи як цей, додала Христина, дуже потрібні, і не лише у плані збору коштів, а й через суттєвий виховний чинник. Діти вчаться бути відповідальними, думати не лише про себе, а й про інших, зокрема тих дітей, чиї батьки загинули, захищаючи нашу державу.

“Ми вже давно хотіли провести щось подібне, – зазначила голова батьківського комітету, пластунка Алла Блиндар. – Всі батьки підтримали цю ідею. Через складні події, які відбуваються сьогодні в Україні, наші діти дуже рано, можна сказати, починають проявляти свою громадську позицію, вони хочуть бути корисними, допомагати іншим. І ми повинні всіляко сприяти їм у цьому, спрямовувати їх енергію у правильне русло. День Святого Миколая, який буде незабаром, – хороша нагода для того, щоб діти власними руками могли зробити добру справу.”

Ініціативу третьокласників підхопили і учні початкової школи “Гармонія”, що знаходиться у ліцеї. Вони провели свій міні-ярмарок з продажу домашньої випічки і речей, зроблених власноруч, а зібрані кошти – 400 гривень, передали пластунам. Понад сто гривень власних заощаджень віддала також одна з учениць школи.

У результаті ярмарку було зібрано 3101,45 гривень. Всі кошти будуть передані сім’ям з дітьми, чиї батьки загинули в зоні АТО.

peredplata