Буковинець, який до смерті забив односельчанина, проведе 7 років у місцях позбавлення волі

Буковинець, який до смерті забив односельчанина, проведе 7 років у місцях позбавлення воліАпеляційний суд Чернівецької області залишив без змін вирок Садгірського районного суду м. Чернівці, щодо буковинця засудженого за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області
Трагедія трапилась 30.12.2014 у приватному господарстві 21-річного жителя с. Брусенки Кіцманського району Чернівецької області. Під час спільного розпивання алкогольних напоїв молодик посперечався зі своїми 40-річним гостем та завдав йому тілесні ушкодження різного ступеня важкості, в тому числі і тяжкі, що спричинили смерть.
На цьому зловмисник не зупинився та продовжив з’ясовувати стосунки з іншим гостем. В результаті чого той отримав легкі тілесні ушкодження, що призвели до короткочасного розладу здоров’я.
Варто зазначити, що вказані кримінальні правопорушення він вчинив під час умовно-дострокового звільнення, адже притягувався до кримінальної відповідальності за злочини проти власності та громадського порядку.
Процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення у даному кримінальному провадженні здійснювала Кіцманська місцева прокуратура.
Садгірський районний суд м. Чернівці засудив обвинуваченого до 7 років та 3 місяців позбавлення волі.
Утім, з рішенням суду останній не погодився та оскаржив його у вищій інстанції. У апеляційних скаргах він та його захисник просили суд скасувати вирок та закрити кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.
Апеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію державного обвинувача та підтвердив, що висновки місцевого суду при призначенні покарання були обґрунтованими, а покарання – справедливим.

peredplata