Податкову знижку задекларували 387 чернівчан

Станом на 23 березня цього року 387 мешканців столиці Буковини задекларували своє право на податкову знижку на 676,4 тис. грн. Найактивніше декларують право на податкову знижку – батьки студентів – контрактників. На сьогодні вже є 330 бажаючих повернути кошти за навчання,- це 85,3 відсотки від загальної кількості декларації на податкову знижку. Наразі ця категорія декларантів претендує на повернення 531,3 тис. грн. податку. Про це інформує Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Оскільки сума коштів, яка підлягає поверненню, зараховується на банківський рахунок платника протягом 60 календарних днів після подання декларації, – перші претенденти на знижку вже отримали кошти. Наразі 151 декларант повернув з бюджету 299,9 тис. грн. сплаченого податку.
Чернівецька ОДПІ нагадує платникам податків, які в 2016 році сплачували кошти за здобуття середньої професійної або вищої освіти як особисто, так і за членів сім\’ї першого ступеня споріднення, які не одержують заробітну плату, що до кінця 2017 року вони можуть скористатись правом на отримання податкової знижки. Тобто, такі громадяни можуть повернути собі з бюджету частину витрачених на навчання коштів.

Для отримання такої знижки громадянам необхідно до 31 грудня 2017 року включно, подати до податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси декларацію про майновий стан і доходи та відповідні підтверджуючі документи: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери; договір з навчальним закладом; довідку про отримані у звітному році доходи; документи, які підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення); тощо. Більш детальну інформацію та допомогу у заповненні декларації можна отримати у Центрі обслуговування платників.

Зауважимо, що скористатись правом на податкову знижку по витраченим у минулому році коштам можна лише до кінця поточного року. На наступний рік таке право не переноситься.

peredplata