До лав Збройних сил України призвано 458 чернівчан

У міській раді відбулася нарада щодо організації допомоги чернівецьким військовослужбовцям. У ній взяв участь Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександр Паскар, секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Альона Долга, представники обласного та міського військкоматів, а також чернівецькі підприємці та волонтери.

Основною метою наради була координація дій під час організації допомоги військовослужбовцям. Наразі до лав Збройних сил України призвано 458 чернівчан. Міська рада у межах своїх повноважень, а громада у межах своїх можливостей сприяють вирішенню побутових та інших проблем родин військовослужбовців.

Волонтери організовують передачу чернівецьким військовим вантажів із речами першої необхідності до військових частин у різних регіонах України, включаючи регіони, у яких триває антитерористична операція. На нараді вирішено посилити контроль над доставкою вантажів у гарячі точки та забезпеченням безпеки волонтерів, які їх транспортують, з боку військових.

Станом на сьогодні, військові відчувають нестачу бронежилетів, кевларових касок, тепловізорів, одягу, харчів та медикаментів. Щодо бронежилетів, то на польсько-українському кордоні виникла проблема із їх транспортуванням. Низка чернівецьких підприємців готова виділити кошти на допомогу військовослужбовців, а також бере активну участь у вирішенні проблем на митниці.

peredplata