Студентів художнього училища навчали сучасних методів пошуку роботи

Сьогодні, 23 березня 2017 року для студентів Вищого професійного художнього училища №5 м.Чернівці фахівці Чернівецького обласного центру зайнятості провели інтерактивну лекцію, під час якої навчали сучасних методів пошуку роботи. Про це повідомляє заступник директора-начальник відділу організації надання соціальних послуг Чернівецького обласного центру зайнятості Марія Кобєлєва.

«Щороку певна частина випускників навчальних закладів звертається до центрів зайнятості за допомогою у пошуку роботи. Для упередження молодіжного безробіття, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці, випускників професійно-технічних і вищих навчальних закладів Чернівецька обласна служба зайнятості запровадила проект «Планування кар’єри – запорука успішного майбутнього». Основне завдання проекту – навчити молодь сучасних методів пошуку роботи» – зазначає Марія Кобєлєва.

Під час інтерактивної лекції, увага акцентується на джерелах пошуку вакансій, складанню резюме. Особливий акцент робиться на підготовці відеорезюме та проходженні співбесіди із роботодавцями. Під час заходу використовуються навчальні відеоматеріали Skills Academy та створений за сприяння Державної служби зайнятості анімаційний серіал з покроковою інструкцією з пошуку роботи.

З початку року до проекту долучено 14 професійно-технічних та вищих навчальних заклади. Для випускників проводилися інтерактивні лекції, семінари та тренінги, відеолекторії, індивідуальні консультації щодо складання та запису відеорезюме. Всього по області відбувся 21 захід, до яких залучено 805 учнів та студентів.

peredplata