Відтепер і у Вижниці можна отримати закордонний паспорт

Робочу станцію з оформлення паспорта громадянина України для виїзду закордон введено в експлуатацію на базі Вижницького РС УДМС в Чернівецькій області за підтримки керівництва ДМС України, Чернівецької ОДА, Вижницької РДА та районної ради. Про це інформує Прес-служба УДМС в Чернівецькій області.

Це дало змогу розвантажити вузол ДІС, що функціонує на базі Сторожинецького РС УДМС та дотепер обслуговував мешканців одразу чотирьох районів – власне, Сторожинецького, Глибоцького, Путильського та Вижницького. Однак найсуттєвіше в цій події – спрощення доступу мешканцям двох віддалених гірських районів – Вижницького та Путильського до адміністративної послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Досі, щоби отримати закордонний паспорт, путильчанам доводилося двічі долати майже 100-кілометрову відстань до сусіднього райцентру, вижничанам – біля 45 км.

Питання розвантаження черг відвідувачів при оформленні та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон за рахунок встановлення у територіальних підрозділах УДМС спеціального обладнання є надзвичайно актуальним для Чернівецької області, де щороку зростає кількість бажаючих отримати таку послугу. Наразі, керівництво УДМС в Чернівецькій області планує встановити робочі станції ще у трьох районах краю. Наступною такою адресою буде Глибока, заявив пресі начальник Управління ДМС в Чернівецькій області Віталій Вербицький.

Довідково:
У Вижницькому районі зареєстровані та проживають понад 55 тисяч мешканців, у Путильському – більше 26 тисяч.
Протягом 2014 року на базі Сторожинецького РС УДМС в Чернівецькій області було оформлено та видано понад 12 тисяч паспортів громадянина України для виїзду за кордон, з них – більше 3 тисяч – мешканцям Вижницького та Путильського районів.

peredplata