Бурбак закликав депутатів Чернівецької облради не танцювати під фальшиву мелодію козакової дудки, якому підігрує Фищук

Позицію групи сільських голів Кельменецького району Чернівецької області, які відкрито виступили проти об’єднання в одну громаду, як пропонує Чернівецька ОДА, народний депутат України Максим Бурбак назвав черговим підтвердженням хибності запропонованого проекту змін до перспективного плану розвитку Чернівецької області, який буде розглядатись на завтрашній сесії облради.

– Неодноразово публічно заявляв про політичну заангажованість на користь сокирянських “козачат” голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука при формуванні громад в області, – сказав Максим Бурбак. – Завтрашня сесія може бути тому підтвердженням. Завжди стоятиму на засадах законності, відкритості, публічності та добровільності при формуванні об’єднаних територіальних громад. До цього і закликаю депутатів Чернівецької облради. Не пляшіть під козакову дудку! Ця мелодія фальшива !!!

У Кельменцях відбулась зустріч сільських голів Кельменецького району, в ході якої було обговорено проект рішення перспективного плану формування територіальних громад Чернівецької області.
Відповідно до оприлюдненого проекту рішення, який має завтра розглядатися обласною радою, Кельменецький район представлений в плані як район-громада, проте, в ході зустрічі, майже всі сільські голови зазначили, що такий формат не відповідає баченню їхніх громад, оскільки на майже всіх слуханнях мешканці сіл висловили невдоволення створенням єдиної громади на базі району. Після результатів обговорень, робочою групою по розробці перспективного плану була представлена концепція, відповідно до якої, в Кльменецькому районі фігурувало три громади, але в поданому проекті рішення конфігурація була змінена. Відтак, головами сільських рад була прийнята резолюція щодо звернення до голови Чернівецької ОДА та Чернівецької обласної ради, в якій зазначається, що: “Створення однієї громади на базі району спотворює та нівелює саму сутність реформи децентралізації влади, оскільки в даному випадку порушуються самі принципи добровільного об’єднання”, а також запропоновано прийняти рішення, яким Кельменецький район буде представлений у форматі трьох громад (Кельменецької, Лівинецької та Івановецької). Під відповідним зверненням підписались 21 сільський голова.

peredplata