\”Перлина Кіцманщини\” виступила у Польщі

Аматорський колектив \”Перлина Кіцманщини\” виступив на 49-ому міжнародному фестивалі «Тиждень бескидської культури» у Польщі.

Як повідомляє Кіцманська райдержадміністрація, цими днями в рамках партнерської співпраці Кіцманського району з Бєльським повітом Польщі, якій більше десяти років, збірний аматорський колектив \”Перлина Кіцманщини\” взяв участь у 49-ому міжнародному фестивалі «Тиждень бескидської культури». Цей фольклорний фестиваль є одним із більших у Європі, і проходить водночас у кількох населених пунктах Бєльського та сусідніх повітів, що розташовані в горах Бескидах. У фестивалі взяли участь понад 100 фольклорних колективів Польщі, кожен з яких відтворював місцеві обряди та звичаї, знайомлячи гостей із культурою рідного краю.

Буковинський колектив в рамках фестивальної програми виступав в містах Щирк, Вісла, Живець, Маков Подгаланскі, Освенцим. Під час фестивалю також відбулася офіційна зустріч делегації з Буковини із керівництвом Бєльського повіту, під час якої було відзначено важливість таких спільних мистецьких заходів не лише для пізнання культур один одного, а й зближення народів Польщі і України.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata