Рух Опору Капітуляції вимагає відставки Бородянського

Бородянський має піти з посади!

Події останніх тижнів засвідчили, що міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський зайняв абсолютно шкідливу і неконструктивну позицію по відношенню до тих напрямків, якими призначений керувати.

Нагадуємо, що 29 січня відбулося призначення на посаду керівника Держкіно Марини Кудерчук, людини, яка не має для цього ніяких професійних даних, кваліфікація якої для такого рівня менеджменту є очевидно нікчемною. На всі претензії професіоналів та людей, яким небайдуже, хто буде опікуватися українським кінематографом, міністр переадресовує всі претензії до НАДС. Але ж в компетенції міністра призначити новий конкурс, тим більше, що на цьому наполягають всі, кому небайдужа доля українського кіно!

Ініціювання законопроекту про протидію дезінформації – можливо і правильна та слушна ініціатива, проте її реалізація, яка в один момент поставить свободу слова в Україні на рівень Росії, Ірану чи Китаю – абсолютно недолуга! Серед положень цього закону багато таких, що не витримують жодної критики, і про це ледь не щодня говорять журналісти, експерти, правники, громадські діячі, прямо вказуючи на конкретні недоліки і що саме треба змінити. Але Володимир Бородянський просто ігнорує будь-яку думку, яка не збігається з його власною. А деякі новації, наприклад, створення Асоціації професійних журналістів, приналежність до якої надаватиме особливі права її членам, прямо суперечить Конституції України.

І тому виникає пряме питання – можливо на його впертість тут впливає очевидний конфлікт інтересів, оскільки він є представником однієї потужної медіа-групи? Бути успішним комерційним менеджером в олігархічній медіа-групі і керувати державним міністерством – це різний рівень завдань, різна мотивація і різна відповідальність.

Ми вважаємо, що у Володимира Бородянського не вдалося подолати залежність від попередніх роботодавців та стати успішним керівником таких важливих напрямків, як культура та спорт. Більше того, його кадрові рішення та законодавчі ініціативи ставлять під загрозу державні інтереси та, в тому числі, і національну безпеку України, загрожують обмеженню свободи слова, згортанням демократичних прав і свобод українців, встановленню елементів тоталітаризму в інформаційній сфері. Ми солідарні з заявами представників медіа-спільноти, інтернет-асоціацій та інших дотичних організацій, які прямо заявили про наявні ризики та вимагають відкликати ці законодавчі ініціативи міністерства.

Рух опору капітуляції вважає, що Володимир Бородянський має піти з цієї посади! Найкраще, якщо він це зробить добровільно, проте, якщо цього не станеться, ми будемо наполегливо звертатися до всіх, хто за законом на це впливає, з вимогою негайної відставки Володимира Бородянського.

 

peredplata