СЛУЖБА ОФІЦЕРІВ ЗА ПРИЗОВОМ

 

           Офіцери запасу з Буковини, призвані на військову службу восени минулого року, завершили підготовку у військових вишах та поповнюють частини Збройних Сил. Декілька з них поділились враженнями від навчання, яке проходили протягом трьох місяців у Львівській військовій академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. Військові кажуть, що були цілком задоволені умовами проживання, а якість харчування приємно здивувала. Також відзначили належний рівень підготовки, яка дозволила за короткий період відновити знання та навички за своєю військовою спеціальністю, а декому й перекваліфікуватись, здобувши нову.

           Наразі військовослужбовці направлені до однієї з бригад Військово-морських Сил ЗСУ, де невдовзі приступлять до виконання обов’язків на посадах заступників командирів підрозділів з морально-психологічного забезпечення. Зі слів новоспечених діючих офіцерів, чимало з них замислюється, а дехто вже й утвердився, в рішенні продовжити військову службу й надалі, уклавши контракт.          

           Варто відзначити, що соціальний захист та грошове забезпечення офіцерів за призовом повністю відповідає рівню офіцерів військової служби за контрактом. Відмінністю є короткий, півторарічний, термін служби, а також те, що військові не направляються в зону бойових дій та виконують обов’язки лише в місцях постійної дислокації частин. Протягом трьох місяців підготовки офіцери отримували грошове забезпечення в сумі 12000 грн., яке з початком служби на визначених посадах складає від 14000 грн.

           Військовослужбовці забезпечуються безкоштовним проживанням в гуртожитках, а  тим, хто орендує житло – виплачується компенсація за піднайом. Їм надається щорічна відпустка терміном 30 діб, що супроводжується виплатою на оздоровлення в розмірі місячного заробітку.

           Окрім цього закон гарантує офіцеру запасу, який проходить військову службу за призовом осіб офіцерського складу, збереження робочого місця та виплату середньомісячної заробітної плати за місцем роботи, де він працював до призову протягом всього часу служби.

            Нагадаємо, на військову службу призиваються офіцери запасу віком до 43 років, які пройшли курс військової підготовки у військових навчальних закладах, на військових кафедрах, отримали первинне офіцерське звання, але не проходили військову службу в Збройних Силах України.

           У військових комісаріатах вже проводяться підготовчі заходи по відбору кандидатів для наступного призову, який відбудеться навесні.

           Для отримання детальної інформації щодо військової служби звертайтеся до Чернівецького обласного військового комісаріату, або військкоматів за місцем перебування на військовому обліку. Телефонуйте: 0509480349,  (0372) 524349.

 

peredplata