Петро Кобевко: \”Голосуймо совістю і честю\”

Петро Кобевко: "Голосуймо совістю і честю"Вибори 2012 в Україні нікого не залишили байдужими. Люди стали по різні боки вибудуваних політиками барикад і ведуть один з одним непримиренну боротьбу. Нас поділили межами партійними, конфесійними, мовними, культурними, етнічними і національними. Нас розділили Дніпром на Захід і Схід, на галичан і донецьких, на українців і хохлів-малоросів. Розділяй і володарюй — гасло всіх часів і правителів. Такої паскудної виборчої кампанії Україна ще не бачила. Вона ще не закінчилася, а нам закидають, що у цьому році ми тільки нюхали політичні квіточки. На виборах президента будемо збирати ягоди.

Сьогодні, як навесні 2004 року в Мукачевому, випробовуються найчорніші, найцинічніші, найганебніші технології виборів. Прикро, що саме наші земляки, сусіди, родичі, друзі та знайомі беруть активну участь у розроблених не нашими людьми політтехнологіях.

Хіба з Єнакієвого привезений до села Іспас директор школи, який виправдовує вивішену на школі агітацію за члена партії регіонів Михайла Бауера?.. Якщо він і йому подібні так люблять Михайла Йозефовича, що навіть не питають його партійної приналежності, то чому вони агітують, аби їхній начальник управління освіти до парламенту йшов? З ким вони, сараки, залишаться після Бауера?

Чи, може, освітян Бориса Булегу з Кіцманя, Наталю Сидоренко з Лужан, Зірку Рошко з Берегомета, Галину Чернятинську з Борівців, Григорія Ткачука з Глиниці, Мар’яну Аврам з Драчинців, Віктора Абрамовича з Шипинців, Євгенію Тулівську з Іванківців, Олесю Флорескул з Дубівців, Миколу Тріску з Малятинців, Івана Руснака з Лашківки, Юлію Олексюк з Кліводина, Тамару Дячук і Світлану Онищук з Мамаївців, Степана Лакусту з Нижніх Станівців, Людмилу Ватрич зі Ставчан, Марію Сороцьку з Ошихлібів, Інну Стус та Ольгу Шапку з Оршівців, Галину Боднарюк зі Стрілецького кута, Любов Тарнавську та Зою Нацюк з Хлівища, Андрія Танасійчука з Шишківців прислано до шкіл Кіцманського району з Донецька, що вони так щиро клянуться в любові партії регіонів? Ці вчителі та директори шкіл недавно заявили всім, що вони і їхні сім’ї будуть голосувати за партію регіонів. Кому ми дітей своїх довірили! Хруням, які підтримують партію, що знищує українську мову, українську історію, українську державу?! Вони можуть говорити, що їх змусили так писати у районній газеті. І їм треба прощати. А що нам дітям сказати: «Дивіться, ваші вчителі, директори мають подвійні стандарти? Вони — боягузи. Вони — продажні шкури»?…
Шкода, що патріотичні сили у цих селах і в Кіцманському районі загалом недопрацювали. Після таких «відкриттів», коли сільська інтелігенція заявила про свою любов до партії регіонів, на дверях і парканах псевдоінтелігентів повинні красуватися написи: «Тут живе український хрунь (прізвище, ім’я та по батькові). Він (вона) за шмат гнилої ковбаси продав(ла) Батьківщину донецькій орді».

Вже нема часу на великі проповіді, переконання і агітацію. Ми закликаємо буковинців до совісті перед собою, перед своїми рідними, дітьми і онуками, перед своїм селом і містом, перед Україною. Голосуймо по совісті.

28 жовтня — вибори народних депутатів України.

Всі, як один, прийдімо на виборчі дільниці, де покажемо антинародній владі, її партії регіонів, її холуям з компартії, де раки зимують.

– Не продаймося за гречку, шпроти і ковбасу!

– Не візьмімо 100 гривень за голос!

– Будьмо гідними нащадками українських козаків, січових стрільців, воїнів УПА!

– Станьмо рам’я до рам’я проти донецької орди!

– Не дозвольмо українським хруням знищити майбутнє нації!

– Доведімо, що ми — не бидло і не козли. І так жити далі не будемо. І їм не дамо!

– Вкиньмо у неділю бюлетень до виборчої скриньки, аби не довелося кидати бомби до кабінетів злочинців при владі!

– Будьмо гідними європейського майбутнього нашої держави!

– Думаймо про наших дітей і онуків. Регіонали і комуністи про них думати не будуть!

– Не вір! Бо обіцянки їхні солодкі, а справи їхні гіркі та злодійські!

– Не бійся! Нехай нас бояться. Бо за нами — правда і нація.

– Не проси! Бо ми вправі взяти владу в свої руки на своїй Богом даній землі!

З вірою у Бога, у власні сили і розум; з добром і милосердям та міцним ідейним переконанням ми переможемо!
Потужним об’єднаним УДАРом добудемо свободу рідній Батьківщині!

Петро КОБЕВКО

Світлина transkarpatia.net

peredplata