Понад 2 тисячі закладів перевірили поліцейські на Буковині протягом вихідних: що виявили

Упродовж 10-12 грудня співробітники поліції Чернівецької області активізували профілактичні перевірки дотримання протиепідемічних заходів. Посилену увагу правоохоронці приділяли закладам харчування та надання послуг населенню, а також розважальним закладам. За результатами проведених рейдів поліцейські зафіксували більше 200 фактів ігнорування карантинних заходів.
 
Основне завдання мобільних рейдових груп – профілактика та припинення порушень правил карантину. Найбільш зухвалих порушників правоохоронці притягують до адміністративної відповідальності.
Під час проведення карантинних перевірок співробітники поліції найчастіше документували порушення маскового режиму та відсутність у відвідувачів закладів документів про COVID-безпечність.
Зокрема, протягом вихідних поліцейські винесли 135 постанов і склали 69 протоколів відповідно до статті 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Серед складених протоколів 28 – за відвідування закладів без документів про COVID-безпечність.
Правоохоронці закликають буковинців і гостей краю дотримуватися карантинних заходів, перебувати в громадських будівлях, спорудах та громадському транспорті в захисних масках і надавати поліцейським на перевірку документи про COVID-безпечність.
Прохання до громадян з розумінням ставитися до вимушених обмежень та виконувати законні вимоги співробітників поліції.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata