У 2012 році частота смертельних випадків на підприємствах Чернівецької області знизилась майже у 2 рази

Як повідомляє заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак, впродовж останніх років в області активізовано роботу з профілактики виробничого травматизму. «Як результат, торік на підприємствах краю нещасних випадків зі смертельними наслідками сталося на 40% менше, ніж у 2011, – відзначив посадовець. – На фоні зростання обсягів реалізації промислової продукції у 2012 році частота смертельних випадків знизилась майже у 2 рази».

За словами Івана Луцака, державним наглядом охоплено майже 12 тис. суб’єктів господарювання, що використовують найману працю, майже 39 тис. виробничих об’єктів та112 об’єктів підвищеної небезпеки із загальною кількістю працівників майже 142 тис осіб.

Упродовж минулого року з метою дотримання безпеки виробництва, створення здорових і нешкідливих умов праці, територіальним управлінням проведено понад 1 тис. 200 перевірок підприємств щодо дотримання ними вимог промислової безпеки та охорони праці. За підсумками перевірок здійснено понад 650 зупинок виконання робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки. До адміністративної відповідальності притягнуто 530 працівників, у тому числі 210 керівників підприємств.

Завдяки об’єктивним технічним розслідуванням обставин та причин аварій і нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу у побуті, а також вжиттю ґрунтовних заходів у краї на 40% зменшилася кількість смертельних випадків при використанні побутового газу, відзначає Іван Луцак.

Водночас, констатує посадовець, стабільно високим залишається смертельний травматизм у лісовій галузі та в агропромисловому комплексі, а тому у нинішньому році профілактика травматизму у цих галузях стає одним з найважливіших напрямів роботи управління.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata