В Чернівцях протестували проти несправедливого суддівства

В Чернівцях протестували проти несправедливого суддівстваБіля міської ради та будівлі апеляційного суду Чернівецької області сьогодні на підтримку згорьованих рідних зібралися друзі та знайомі жорстоко вбитого на території розважального комплексу «Графська садиба» молодого чернівчанина Олександра Савки. Олександра. Серед них – спортсмени-«дзюдоїсти», «панкратіоністи», «вільники», «рукопашники» та працівники ринку «Газкомплектприлад», з яким свого часу працював Олександр Савка.

В Чернівцях протестували проти несправедливого суддівства

Сьогодні мало відбутися засідання апеляційного суду Чернівецької області у справі про вбивство.

Мітингувальники не погоджуються та вважають незаконним вердикт Кіцманського районного суду, котрий перекваліфікував підозрюваному у вбивстві Рустаму Агаларову «вбивчу» статтю КК України на «хуліганку» та звільнив його з-під варти у залі суду.

В Чернівцях протестували проти несправедливого суддівства– Дивує, вражає ставлення нашої держави до серйозної справи, за яку треба нести відповідальність, – навперебій обурювалися молоді люди. Справа до кінця не доведена, а винного не вважають винним та відпускають.. Феміда прив’язана до доларів. Ми, молоді люди, не можемо бути впевненими у завтрашньому дні, хвилюємося, як тут мають жити наші діти…

Молодь скандувала: «Вбивці мають бути покарані!», «Фемідо, встань з колін, покарай винних!»

– – Сашка немає з нами вже рік, – через сльози промовляє сестра Олександра Тетяна Савка. Рішення Кіцманського райсуду довело, що без корупції тут не обішлося. Тож сподіватимемося на справедливість апеляційної інстанції. 3 квітня Агаларова знову взяли під варту і тепер, як нам пояснили, він перебуватиме під вартою до остаточного закінчення справи. Ми в це дуже віримо.

– Нам прикро, що опоненти паплюжать добре ім’я та називають брата рекетиром та алкоголіком. Якби це було правдою, хіба така кількість людей через рік після вбивства на нашу підтримку з’явилася б?

Наша сторона наполягає на відміні рішення Кіцманського районного суду, що «засудив» Агаларова за ч. 4, ст.. 296 КК України та покарання Агаларову згідно ч. 2 ст. 115 КК України. Саме він – організатор вбивства. На відео добре видно, як Сашу вбивали. Ми вимагаємо, аби було проведено екстрадицію в Україну причетних до вбивства брата та батька Агаларових, котрі тоді втекли до Азербайджану. Вимагаємо покарання і Сашкового кума Кійовського, ко трий покликав його до «Графської садиби», а потім спокійно дивився, як його вбивали. Він тепер каже, що нічого не бачив бо, мовляв, стояв за туєю. Він не є жертвою, як і дівчина, котрій Агаларов заборгував гроші.

Однак слухання по справі не відбулося. За словами батька Олександра Василя Савки, його перенесли через хворобу головуючого судді.

Наталія БРЯНСЬКА

peredplata