Команда Чернівецького драмтеатру стали героями документального проєкту «Культура під час війни»

У червні 2023 року команда Ukraїner вирушила в експедицію Україною, щоб дослідити культуру під час війни: як вона змінюється у воєнних реаліях, як віддзеркалює нові обставини та чи вдається їй, як і раніше, лишатися нервом суспільства. Так з’явився документальний проєкт «Культура під час війни» — серія відео-історій акторів, художників, письменників, музейників та інших дієвців культури із різних регіонів України: заходу, сходу, півночі, півдня та центру.

Джерело: Ukraїner

У першій серії команда Ukraїner розповідає про два найбільш помітні музеї заходу України: Музей сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку та львівський Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія терору», команда якого створила Музейний кризовий центр — ініціативу, яка відтоді допомагає музейникам, зокрема фінансово підтримує під час евакуації. Обидва музеї ще від початку повномасштабного вторгнення стали простором, де митці разом із відвідувачами можуть осмислювати події, в епіцентрі яких опинилися, шукаючи розраду й підтримку в мистецтві.

Героями першої серії також стали команда Чернівецького музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської, письменник і перекладач Андрій Любка, який почав волонтерити після повномасштабного вторгнення, та художник Петро Антип з його мистецьким проєктом «Космогонія».

Посилання на першу серію проєкту на YouTube Ukraïner – https://www.youtube.com/watch?v=GOEFwZNXm5Q

peredplata