У Польщі повно російських агентів

Про це вже написали публічно, тож можна говорити.
Я відносно цієї справи хочу сказати кілька речей.
Перше.
Про те, що в Польщі повно російських агентів я говорю ще з 2014 року.
Ми постійно працюємо в дуже небезпечних умовах. За нами слідкують, нам погрожують, нас „ведуть”. Нам когось підсилають. Увесь цей час. Наголошую про це вчергове, щоб активісти і волонтери про це завжди памʼятали. Це важливий фактор, на який завжди треба зважати організовуючи свої дії на території Польщі.
Друге.
Агентурна мережа, яку викрили, налічувала 15 осіб. Серед них були громадяни Росії, Білорусі і України. І це найбільша жесть.
Громадяни України, брали участь у підготовці підриву військової техніки, яка йде в Україну для нашого захисту перед окупантом. У голові не вкладається. Правда?
З того, що мені відомо, серед учасників групи були неповнолітні українці. Припускаю, що завербували їх онлайн, і вони просто бігали робили якісь «маленькі задачки» за біткойни. Батьки одного з хлопців, якого тоді затримали просили їм допомогти, бо не вірили у його причетність до справи, адже за їх словами їх син це: «спокійна дитина, мухи не обідить, з хати майже не виходив, за компʼютером сидів».
Коли я дізналась в чому його звинувачують відмовила. Бо знала, що при затриманні забрали всі його девайси і розуміла, що якщо раптом його затримали випадково, то скоро випустять, якщо ж не випадково, то мені в цій справі робити нічого. Я порадила їм шукати адвоката, щоб він допоміг добитись зустрічі з сином і умила руки. І вважаю своє рішення правильним.
Пишу про це тут спеціально для того, щоб це почитали батьки українських підлітків, яких зараз багато у Польщі. І поговорили зі своїми дітьми. Росія вербуватиме й далі, і далі буде платити в біткойнах, далі робитиме це через інтернет. Тож щоб по вашу дитину одного разу не приїхало ABW поговоріть про це зі своїми дітьми. Поясніть їм як це виглядає і чому це небезпечно. Поясніть, що біткойни пахнуть. Пахнуть, до прикладу, смертю тих, хто загинув на фронті за те, щоб ви і ваші діти жили.
Поясніть сьогодні. Бо потім може бути пізно.

peredplata