«Пам’ять поколінь».

Така промовиста назва виставка, присвяченої 70-річчю від дня народження Тамари Покотило, яка відкриється 13 січня о 14.00 у залі Буковинського центру культури і мистецтва (вул. Й. Главки, 1-а).

Виставка об’єднала творчі роботи учнів і викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв і присвячена світлій пам’яті членкині Національної спілки художників України Тамари Покотило. Експозиція виставки налічує понад 100 робіт. Організатор заходу – Буковинський центр культури і мистецтва.

У художній культурі нашого краю творчість Тамари Володимирівни Покотило займає вагоме місце. Мисткиня багато років працювала методисткою з діяльності художніх шкіл у нашій установі. Саме вона першою започаткувала в декоративно-ужитковому мистецтві Буковини нову техніку розпису по тканині – батик. Упродовж багатьох років викладачі художніх шкіл Чернівецької області також навчилися цьому мистецтву і передавали свої знання учням. Тому знаково, що на виставці зовсім юні митці та їхні викладачі презентують роботи саме у цій техніці.

Виставка триватиме до 24 січня 2022 року.

peredplata