«Цапи-відбувайли» на Буковині

У попередньому числі «Часу» ми писали про те, що Буковина отримала провідне місце серед областей України у підозрах про розкрадання гуманітарної допомоги.

Уже зафіксовано майже 10 випадків мародерства у воєнний час. Генеральна прокурорка Венедіктова  змушена була взяти під свій  контроль розслідування кримінальних справ пов’язаних з розкраданням гумдопомоги.

Чим глибше копають, тим вищі посади викопують. Уже вручена підозра та обраний запобіжний захід заступнику голови ОВА Артуру Мунтяну, під заставу випустили головного лікаря ОКЛ Сергія Бродовського, натякають про цинічність ще вищих посадових осіб до різних оборудок. Принаймні, про те, що вони знали схеми, за якими розкрадалися продукти, речі, авта і т.п.

Впіймали депутатку Заставнівської міської ради Джус, яка за подібними схемами ввезла авто з-за кордону. За неї вчепилися, як вош кожуха. Напевне, на цій справі хочуть зам’яти інші або відволікти увагу від інших оборудок. У народі такий принцип називається – призначити «цапа-відбувайла».

Саме про це говорила на прес-конференції фігурантка кримінального скандалу пані Джус. Правоохоронці з неї зараз ліплять образ великої злочинниці. Хоча насправді ця жінка по-справжньому займалась волонтерством, допомагала воїнам ЗСУ, переселенцям. Але невміло скористалась правом безмитного ввезення авт з-за кордону. Вона авто купила за свої гроші 4500 євро для того, аби воно працювало для переселенців. Але завозила так, як сотні тисяч інших – через ГО. Авто коштувало на наші гроші 175 тисяч гривень. А зараз у слідства почали фігурувати 445 179 грн 52 коп. Саме ця сума вважається кримінальним злочином. І за неї дають великий тюремний термін.

Далі більше.

Родина Джус потрапляє ще й у середину війни влади з правоохоронцями, яку ведуть на Буковині. Їх будуть використовувати у своїх інтересах з одного боку ОВА з іншого СБУ, поліція, прокуратура, суди.

І чим це все закінчиться?

Час покаже.

Вл. інф.

peredplata