На Буковині викрили ворожого інтернет-агітатора в забороненій соцмережі «Вконтакте», який був на прямому зв’язку з кремлівським пропагандистом Соловйовим, – підсумки 2022 року

Управління СБ України в Чернівецькій області назвало найбільш резонансні справи, над якими працювало минулого 2022 року. 

 
У непростому 2022 році співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області працювали в посиленому режимі. Дві тисячі фільтраційних перевірок, десятки контрдиверсійних заходів – це цілодобова напружена робота, завдяки якій оперативна ситуація на Буковині є контрольованою.
 
За матеріалами Управління розпочато майже дві сотні кримінальних проваджень, у більшості з них фігурантам оголошено про підозру. Понад півсотні обвинувальних вироків уже винесено судом. Коротко нагадаємо про найрезонансніші справи:
 
???? У Чернівцях СБУ в ході багатоетапної спецоперації затримала російського диверсанта, який прибув з Близького Сходу готувати вибухи на Укрзалізниці.
 
???? Згаданого вище зрадника за матеріалами СБУ засуджено до 16 років позбавлення волі, а його поплічника – до 10-ти.
 
???? Кіберфахівці Служби безпеки України викрили на Буковині ворожого інтернет-агітатора, який поширював дезінформацію про внутрішню обстановку в регіоні та дискредитував Сили оборони України. Серед адресатів цієї фейкової інформації був особисто кремлівський пропагандист Соловйов, з яким затриманий був на прямому зв’язку.
 
???? СБУ під час обшуків на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП) знайшла методички з москви та виявила документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.
 
???? СБУ повідомила про підозру заступниці голови так званої «адміністрації міста Торез», яка відповідала за депортацію українців з Волновахи та Маріуполя
 
???? За матеріалами СБУ до 15 років тюрми засуджено депутата держдуми рф Дениса Майданова, який сприяв захопленню частини східних регіонів України.

peredplata