Едельвейс – ця прекрасна квітка українських Карпат…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Шеврони з квіткою едельвейс використовувались не лише гітлерівськими фашистами! Задовго до цього емблема гірської квітки використовувалась у військових підрозділах Австрії у Першу світову війну. Зараз квітка едельвейс красується на шевронах підрозділів Сил спеціальних операцій США і Німеччнини. І довкола цього факту не ведеться жодних дискусій.
Адольф Гітлер споганив не лише гірську квітку едельвейс. Гітлерівці спаскудили древній оберіг індійського походження “свастику”. Бійців славетного полку “@зов” довго цькували за дохристиянський оберіг усієї Західної Європи – “Вовчий гак”, який і досі використовyється у геральдиці багатьох міст Європи.
Древній герб Галицького і Волинського королівства – золотий “коронований лев” на блакитному тлі – також табу, бо цю емблему використовувала Перша українська дивізія.
Доходить до маразму. Звичайне зображення “золотого ключика” також може стати предметом цькувань різного штибу “геральдистів”. Адже простий малюнок ключа від дверного замка був зображений на шевронах танкістів 1-ї танкової дивізії “Адольф Гітлер”. Переконайтесь самі:
Чого назва “Едельвейс” бісить як орків, так і наших вітчизняних сектантів?
А річ ось у чому:
Президент України Володимир Зеленський присвоїв почесне найменування 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді Сухопутних військ Збройних сил України.
Після указу глави держави бригада матиме назву Едельвейс.
А повна її назва буде така – 10 окрема гірсько-штурмова бригада Едельвейс Сухопутних військ Збройних сил України.
Російські пропагандисти негайно порівняли назву нашої бригади з гітлерівською дивізією: 1-а гірничопіхотна дивізія (Gebirgs Division) вермахту.

peredplata