VI Всеукраїнський театральний фестиваль «Коломийські представлення» долучиться до допомоги українській армії

VI Всеукраїнський театральний фестиваль «Коломийські представлення» долучиться до допомоги українській арміїКоломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича започаткував традицію проведення театрального фестивалю – Всеукраїнського театрального фестивалю «Коломийські представлення».
Наступний, шостий театральний фестиваль «Коломийські представлення» відбудеться в період з 8 по 14 вересня 2014 року.

Нагадаємо, що «Коломийські представлення» є унікальним явищем на театрально-фестивальній карті України. До участі у фестивалі запрошуються театральні колективи України та зарубіжжя, які якісно вирізняється в театральному річищі – чи ракурсом репертуарної політики, чи схильністю до сценічного експериментаторства. Мається на увазі театри, які мають в репертуарі ексклюзивні роботи.
Організатори фестивалю готують приємні сюрпризи для шанувальників театру. По-перше: фестивальне дійство відбувається в непростий і трагічний для долі нашої Батьківщини час. «Коломийські представлення» не можуть залишатися осторонь цих подій. Тому, вистава Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької «Пропала грамота» М. Гоголя (режисер постановник – заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський) буде благодійною. Всі зібрані кошти будуть перераховані для потреб української армії, яка зараз зі зброєю в руках захищає нашу Вітчизну від банд російських окупантів. Звісно, ми надіємося на широку підтримку цієї благородної акції коломиянами та гостями міста. Благодійну допомогу буде зараховано на рахунок
«Благодійного фонду оборони Прикарпаття»
(код ЄДРПОУ – 39253430, МФО – 336677,
рахунок № 26000052511991 в ПАТ КБ «Приватбанк»,
або кредитна картка Приватбанку № 5169 3305 0029 1296;
детальна інформація на сайті http://www.oborona-if.org/ ;
контактний телефон (067) 343-74-00)
По-друге: розуміючи, що бажаючих переглянути цю роботу і прийняти участь в благодійній акції буде надзвичайно багато, організатори фестивалю, спільно з заньківчанами прийняли рішення про проведення вистави не на сцені театру, а на площі Вічевого Майдану. Таким чином, «Пропала грамота» вперше буде гратися в такому незвичному форматі.
По-третє: урочисте відкриття фестивалю і виставу заньківчан зможуть побачити не тільки коломияни та гості міста. Організатори «Коломийських представлень» спільно з телерадіокомпанією «НТК» (м. Коломия) планують організувати онлайн-трансляцію дійства в інтернет-мережі. Таким чином, всі шанувальники театрального мистецтва, незалежно від того, в якому куточку світу вони проживають, отримають змогу побачити в режимі реального часу виставу славетного колективу і долучитися до допомоги українській армії. Онлайн-трансляцію можна буде переглянути за посиланнями:
http://ntktv.ua/
http://teatr.kolomyya.org/
Початок передачі 08 вересня 2014 р. о 20:30
Перемога буде за нами! Слава Україні!

З програмою VI Всеукраїнського театрального фестивалю «Коломийські представлення» можна ознайомитись на сторінці: http://teatr.kolomyya.org/kol_presentations/2014/

Прес-служба фестивалю

peredplata