Допоможімо врятувати життя 21-річного солдата!

Допоможімо врятувати життя 21-річного солдата!29.07.2014 року в м. Краматорськ було поранено військовослужбовця топогеодезичного центру (в/ч А2308 м. Чернівці) солдата ХОДАНА Юрія Васильовича, 03.05. 1993 р.н.

У найближчі тижні Юрі потребується краніопластика з реконструкції черепа, встановлення титанового імплантата на пошкодженій ділянці черепної коробки.

Грошову допомогу можна перераховувати на картку ПриватБанку 5168757241134586, ХОДАН Юрій Васильович
Телефон для контактів: 067-256-96-10, 050-132-03-69
Зв\’язок з в/ч А2308, де служить солдат Ходан Ю.В.,: 0955517707 – майор Куранов Олександр Олексійович – тимчасово виконуючий обов’язки командира частини.

Рідні та близькі будуть безмежно вдячні за даний молодій людині шанс на порятунок, у якої все життя попереду, та воно може враз так несправедливо обірватися. Бог воздасть сторицею усім людям зі щирим серцем і доброю душею!

Свою частку допомоги задля порятунку солдата уже внесли, зокрема, дітки 6-Б класу ЗОШ №20 (класний керівник Ірина Олександрівна Куранова). Вони вирішили заощадити на власних сніданках та обідах, щоб зібрати гроші на лікування воїна-захисника.

Обставини, за яких сталося поранення
29 липня 2014 року близько 15 годин геодезична група на автомобілі ГАЗ-66 рухалась територією військового аеродрому. Перешкодою для подальшого руху автомобіля стала пошкоджена важкою інженерною технікою та вибухами артилерії дорога. Водій автомобіля солдат ХОДАН Ю.В. вирішив оглянути місцевість на можливість об’їзду даної перешкоди поза межами дороги. Відійшов на ліве узбіччя від проїжджої частини, пролунав вибух. Старший машини кинувся до місця вибуху і побачив, що солдат Ходан Ю.В. лежить на правому боці, лівою рукою тримається за ліве вухо і видає з грудей важкі хриплі звуки.
Військовослужбовці, що були поряд наклали пов’язку на голову та груди пораненому, почали транспортувати до медичного пункту. Достались до одного із підрозділів базового табору. Передали в руки медичному персоналу, які почали надавати першу медичну допомогу. Рішенням старшого медичної бригади пораненого відправили на аеродром для евакуації в Харківський медичний центр. На даний час військовослужбовець знаходиться у військовому шпиталі м. Львів.
Наслідки – поранення голови, шиї, плеча та ноги внаслідок вибуху невідомого предмету (ручної осколкової гранати РГД 5), а саме: поєднана краніо-фаціо-скелетна травма. Забій-здавлення головного мозку важкого ступеня, контузійне вогнище в лівій тімяно-скроневій ділянці, субдурайльна гематома лівої тімяно-скроневої ділянки. Сліпе вогнепальне уламкове поранення привушної ділянки зліва, з пошкодженням стило-соскоподібної та задньої вушної артерії, контузією лицевого нерву та привушної залози зліва. Множинні вогнепальні уламкові сліпі поранення м’яких тканин в ділянці обох кистей, правого стегна, обох гомілок, лівого гомілково-ступневого суглобу. Краніодефект лівої скронево-тімяної ділянки після краніотомії видалення субдуральної гематоми, контузійного вогнища в лівій тімяно-скроневій ділянці. Незміцнілій рубець шийної області після операції, ревізія вогнепальної рани привушної ділянки, виділення сонних артерій, перев’язки лівої стило-соскоподібної артерії. Гостра травматична лівобічна повна глухота правобічна приглухуватість при сприйнятті шепітної мови 0,5 м. Дана травма, згідно з наказом МОЗ від 04.07.07 № 370, належить до тяжких.

peredplata