Як конгресмен США Остін Скотт “розмазав” по стіні увесь естеблішмент Пентагону

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Конгресмен США Остін Скотт запитує помічника міністра оборони пані Селесте Валландер, чому, коли Росія бомбить критично важливу українську інфраструктуру, Україна не повинна атакувати підконтрольні Кремлю нафтопереробні заводи?
Відповідь помічника міністра оборони Селесте Валландер така: “тому що Україна повинна відповідати високим стандартам ведення війни, що є частиною європейської демократії”. (Та це ж, сука, “чорний гумор”!).
Тим часом сьогодні через російські удари Україна втратила найбільшу Трипільську теплоелектростанцію, яка забезпечує 50% електроенергії на Київщину, зазнала атаки інша критична інфраструктура.
***
Відео дебатів у Конгресі США з титрами. Дуже рекомендую подивитись і послухати увесь діалог:
Відео дебатів у Конгресі США з титрами. Дуже рекомендую подивитись і послухати увесь діалог:
Остін Скотт: “Коли Україна б`є по російських нафтових і газових об`єктах, то адміністрація Байдена засуджує Україну і закликає Київ не робити цього. То тепер поясніть мені, якщо Росія атакує газову і нафтову інфраструктуру, то чому Україна не повинна атакувати російську енергоструктуру?”.
Селесте Валландер: “Е-е… Питання атак критичної інфраструктури це є… вони є цивільними цілями. Ми маємо побоювання (ми остерігаємось)… Україна позиціонує себе і відносить до найвищих стандартів дотрумання законів збройних конфліктів і це є одним з елементів щоб бути Європейською демократією.”.
Остін Скотт: “Але ж Росіяни атакують українськи нафтову і газову інфраструктуру, чи не так?”.
Селесте Валландер: “Абсолютно, так”.
Остін Скотт: “Проте, якщо ви збираєтесь виграти війну, то чи можна просто сидіти, приймати удари і не відповідати на них? То чому українці не можуть у відповідь атакувати нафтогазовий сектор у Росії?”.
Селесте Валландер: “Пане конгресмене! Ми маємо побоювання щодо ударів по цивільних об`єктах, якщо ми підтримуємо інші країни. Але ще раз повторюю, це суверенний вибір України, проте ми висловлюємо стурбованість”.
Остін Скотт: “Але ж оті газові й нафтові інфраструктури в Росії є власністю Кремля. Правильно? Це ж не те що власниками є приватні корпорації які володіють їх акціями і ці приватні об`єкти були зруйновані?”.
Селесте Валландер: “Вони належать приватним російським громадянам, які є частиною режиму Путіна. Так, це вірно.”.
Остін Скотт: “Мені здається що є сенс щоб ми знищили його. Ми мусимо знищити його!”.

peredplata

Залишити відповідь