До 15 та 14 років за ґратами засуджено трьох жителів Буковини за жорстоке вбивство кредитора 

До 15 та 14 років за ґратами засуджено трьох жителів Буковини за жорстоке вбивство кредитора 

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура.

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури жителя Молодії Чернівецького району та двох його спільників визнано винними в організації умисного вбивства, крадіжки, незаконного поводження зі зброєю, викрадення документів та незаконного заволодіння транспортним засобом (ч. ч. 2, 3 ст. 27 п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 357, ч. 2 ст. 289 КК України).

Організатора та одного зі спільників засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Третьому співучаснику злочину призначено покарання у виді 14 років ув’язнення.

Прокурори довели, що 52-річний підприємець організував умисне вбивство свого знайомого, якому заборгував значну суму коштів. До скоєння злочину він залучив двох своїх знайомих. 

Встановлено, що у 2020 році організатор вбивства одержав від потерпілого 20000 доларів США, які мав повернути через рік. Своїх зобов’язань він не виконав, а щоб не повертати кошти, вирішив позбавитись від кредитора. У травні 2022 року разом з двома спільниками він виманив потерпілого на зустріч до одного зі складських приміщень на території села Молодія Чернівецького району. Там вони з особливою жорстокістю наносили громадянину тілесні ушкодження, які виявились несумісні із життям.

Переконавшись, що чоловік помер, нападники заволоділи його документами, особистими речами та 10000 гривень. Щоб приховати сліди злочину, вони помістили тіло чоловіка у його ж транспортний засіб та скинули машину в яр у лісосмузі.

Злочин було розкрито упродовж доби. Під час санкціонованого обшуку у організатора вбивства вилучено вогнепальну зброю та набої до неї.

У судовому засіданні чоловіки свою вину не визнали.

До набрання законної сили вироком суду вони перебуватимуть під вартою.

 

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області.

peredplata

Залишити відповідь