АТОвці цікавляться про що УКРОПівець Малишевський домовився із заступником міністра охорони здоров’я

АТОвці цікавляться про що УКРОПівець Малишевський домовився із заступником міністра охорони здоров’яУчасники АТО, волонтери та громадські активісти запитують депутата обласної ради Ігоря Малишевського – голову постійної комісії з питань медицини, соцзахисту та АТО про результати його зустрічі із заступником Міністра – керівником апарату Міністерства охорони здоров’я України Романом Василишиним. Нагадаємо, 15 січня посадовець МОЗ відвідав Чернівецьку область з робочим візитом.

Свою цікавість учасники АТО, волонтери та громадські активісти обґрунтовують тим, що багато важливих питань, які стосуються організації лікування учасників АТО і звільнених у запас мобілізованих військовослужбовців, можна вирішити тільки на загальнодержавному і міністерському рівні. Значну частину проблем, які потребують такого державного реагування, було озвучено 12 січня 2016 року під час засідання Постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей. Тому природним є інтерес учасників засідання, яке відбувалося публічно і за їх безпосередньої участі, щодо того, чи вдалося голові комісії Ігорю Малишевському донести їх потреби до високого київського гостя.

– На жаль, ні мене особисто, ні членів нашої комісії на зустріч з представником профільного для нас міністерства не запросили, – каже депутат Чернівецької обласної ради Ігор Малишевський. – Про приїзд у Чернівці заступника Міністра – керівника апарату Міністерства охорони здоров’я України Романа Василишина нам стало відомо тільки з повідомлень ЗМІ. Взяти участь у зустрічах, які він мав у Чернівецькій області, представники Постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей не могли. Хоча за результатами активної дискусії, що відбулася на засіданні комісії 12 січня, ми виявили чимало спірних питань стосовно надання медичних послуг громаді області, виробили рекомендації і напрацювали пакет конкретних пропозицій щодо підвищення їх якості. Доведеться нам повторно запрошувати на засідання комісії керівництво Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, щоб вже від них довідатися, чи вдалося чернівецьким посадовцям донести потреби учасників АТО до уваги заступника міністра Міністерства охорони здоров’я України.

Джерело

peredplata