Чотири військові виші пропонують буковинцям здобути за рік офіцерське звання

Протягом року пройти підготовку на “Курсах лідерства офіцерського складу”в вищих військових навчальних закладах Києва, Львова, Харкова чи Одеси, приєднатися до офіцерського корпусу Збройних Сил України тазабезпечити собі гідне майбутнє – пропозиція, якою варто скористатися. На навчаннязапрошуютьсяпридатні за станом здоров’я до військової службичоловіки та жінкивіком від 19 до 30 років з освітнім ступенем не нижче “бакалавр”.

При зарахуванні на навчання слухачі укладають контракт зі Збройними Силами України та отримують від 10 000 грн. на місяць, забезпечуються житлом, харчуванням, а також користуються усіма соціальним гарантіями, які передбачені для військовослужбовців контрактників.

По завершенню навчання, через 12 місяців, випускникам надаєтьсясертифікат встановленого зразка та присвоюєтьсяпервинне військового звання офіцерського складу “молодший лейтенант”. Після цього військовослужбовці призначаються на посади офіцерського складу у військові частини та отримують грошове забезпечення від 15000 грн., а в районі проведення операції Об’єднаних сил від 21000 грн. на другій та від 32000 грн. на першій лінії. Подальше місце служби офіцер може обирати в будь-якій частині країни не хвилюючись про умови проживання, адже отримуватиме щомісячну грошову компенсацію за піднайом житла.

     Статифахівцем тактичного рівня та обрати військово-облікову спеціальність можна в вищих військових навчальних закладах:

  • Військова академія (м. Одеса): «Бойове застосування десантно-штурмових, гірсько-піхотних і морської піхоти з’єднань військових частин, підрозділів».
  • Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів):
  • «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів»;
  • «Бойове застосування танкових з’єднань, військових частин і підрозділів»;
  • «Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів причіпної артилерії».
  • Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба(м. Харків):
  • «Бойове застосування військових частин і підрозділів зв’язку та радіотехнічного забезпечення авіації»;
  • «Експлуатація та ремонт літаків, вертольотів та авіаційних двигунів».
  • Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут(м. Київ):“Організація зв’язку у Збройних Силах України”.

Для бажаючихпройти підготовку на курсах необхідно поквапитись та до 1 серпня звернутися до військового комісаріату для проходження професійно-психологічного відбору, військово-лікарської комісії, оформлення відповідних документів та подальшого спрямування в навчальний заклад.

 Звертайтеся за додатковою інформацією до Чернівецького обласного військового комісаріату за адресою: вул. О.Кобилянської, 32, або до місцевих військових комісаріатів, а також телефонуйте за номерами: 0509480349, (0372) 52 43 49.

 

 

 

peredplata