Резервістам Буковини

           В час коли особовий склад військових частин виконує завдання на сході, резервісти  проходять вишкіл на навчальних зборах, посилюючи обороноздатність держави. Відновлюючи тут військові знання та навички, вони здобувають готовність в разі потреби стати поряд з тими, хто воює вже п’ятий рік.

           Більшість учасників зборів, вважають їх не обов’язком, а внутрішньою потребою та справою гідності – зробити таким чином внесок в зміцнення війська. Звісно, не кожен бажаючий має можливість присвятити себе цілком військовій службі, проте може долучитись до справи захисту своєї країни в якості резервіста.

           Всього від початку року вишкіл пройшли близько шести сотень чоловіків нашої області.              До кінця року до навчальних зборів планується залучити ще близько двох сотень буковинців, які проходитимуть підготовку тривалістю від двох до чотирьох тижнів в різних військових частинах.  15 вересня відбудеться наступна відправка команд із ста п’ятдесяти резервістів до навчального центру ДШВ та однієї з частин військ ППО.

           Важливо знати, що резервісти ні в якому разі не залучаються до виконання завдань в Донецькій та Луганській області. Протягом навчань зберігається робоче місце, виплачується середньомісячна заробітна плата, непрацюючим – мінімальна зарплата, та кожному наприкінці року грошове забезпечення.                

            Комісаріати області закликають резервістів, забезпечити виконання військового обов’язку, а їх роботодавців провести згідно законодавства заходи з оповіщення та підтримати своїх працівників, які будуть залучені на збори.

peredplata