місцеві вибори в Україні можуть відбутися вже у грудні

Місцеві вибори можуть відбутися не восени наступного року, а вже 8 грудня.

Про це повідомляє Telegram-канал “УП.Off the record”.

Зазначається, що такий варіант наразі обговорюється і в Офісі президента з цього приводу триває дискусія.

“Місцеві вибори можуть відбутися не восени наступного року, а вже 8 грудня. На Банковій дискусія з цього приводу ще продовжується, але схоже бліцкриг продовжиться”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова Офісу президента України Андрій Богдан анонсував проведення місцевих виборів у короткі строки. Про це повідомляє РБК-Україна.

За словами керівника Офісу президента, найближчі місцеві вибори та їх результати мають продемонструвати владі на місцях, як до неї ставляться люди.

«Тільки люди будуть вирішувати, хто влада і кому вони довіряють. Люди будуть вірити не пустим словам про тисячу садочків, а люди оцінять, як до них ставиться місцева влада, як в них вимагають хабарі, як їх принижують, як не відповідають їх вимогам.

Я думаю, що скорі вибори, вони в будь-якому випадку будуть дуже швидко, продемонструють місцевій владі, як до них ставляться люди», – сказав Богдан.  

Нагадаємо, раніше голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков також розповів, чи готується «Слуга народу» до місцевих виборів.  

«Ми будемо готуватись до виборів, як місцевих, та парламентських і будь-яких інших, які будуть відбуватись у цій державі. А для цього треба буде розбудовувати політичну структуру і акумулювати навколо себе той потенціал, який є в політикумі, який, на жаль, упродовж багатьох років, 28 років нашої незалежності не долучали до політичних процесів. Це дуже великий пласт людей, які гідні того, щоб представляти інтереси нашої держави в політиці, як національного рівня, так і місцевого», – зазначив він.

Раніше у «Слузі народу» розповіли, що для проведення дострокових місцевих виборів необхідно завершити реформу децентралізації.  

Фото: https://zik.ua/

peredplata