Військові комісаріати Чернівецької області пропонують буковинцям розпочати Новий рік з новим контрактом.

Військові комісаріати області пропонують буковинцям розпочати новий рік з нових починань та привабливих перспектив, а саме – в якості військовослужбовця Збройних сил України. Цього річ понад 780 буковинців уклали контракти та стали на захист своєї країни. Вони проходять службу за власним бажанням в різних військових частинах по всій території держави, як в бойових, так і в частинах забезпечення, на складах, арсеналах, навчальних центрах, а також у військових комісаріатах.

          Наразі вдалий час, аби прийняти вольове рішення та, отримавши нові знання і вміння, розпочати військову кар’єру. Чоловіків та жінок, охочих укласти контракт, як з досвідом служби так і за його відсутністю, чекають в комісаріатах, аби запропонувати широкий перелік вакансій  офіцерського, сержантського та рядового складу. 

          Сьогодні пріоритетними для комплектування військовими частинами є 80 окрема десантно-штурмова бригада, підрозділ якої розташований в Чернівецькій області та 24 окрема механізована бригада імені Короля Данила, що на Львівщині. 

          Грошове забезпечення солдата першого місяця служби в цих бригадах складає від 12000 грн. та від 10200 грн. В районі операції Об’єднаних сил військові отримують додатково 6500 грн. та 17000 грн. перебуваючи на другій та першій лініях. У зв’язку із специфікою виконання завдань десантники отримують більше, але й при відборі на службу кандидати повинні відповідати вищим вимогам. 

           Загалом розмір грошового забезпечення військовослужбовця залежить від вислуги, звання та займаної посади. До прикладу, командир роти отримує в середньому від 16000 грн. в пункті постійної дислокації та від 33000 грн. на передовій в зоні ООС. В десантно-штурмовому підрозділі відповідно від 18500 грн. та від 35500 грн.

            Військові отримують підйомну допомогу при укладанні контракту, щорічні виплати на оздоровлення, а також вирішення соціально-побутових питань. Для них передбачене безкоштовне речове та продовольче забезпечення, медичні послуги та санітарно-курортне лікування. Проживання в гуртожитках також є безкоштовним, а в разі оренди житла, виплачується компенсація за піднайом. 

           Окрім цього, контрактник отримує значну кількість різних переваг: від пільг на комунальні послуги і до участі в міжнародних миротворчих місіях, про які детально можна дізнатись у військових комісаріатах. 

           Обрати військову службу – означає обрати почесну справу, яка гарантує безпеку нашим громадянам, а також підтримати бійців, які перебувають на фронті від початку війни, ставши пліч о пліч поряд з ними.

           Отже, щоб розпочати наступний рік ставши військовим, необхідно зробити кілька кроків, а саме, звернутись до військкомату, пройти співбесіду, підтвердити придатність за станом здоров’я та визначитись щодо майбутньої спеціальності та місця служби.  Вже згодом, після підготовки в навчальному центрі тривалістю до трьох місяців, військовий направляється до постійного місця служби.      

Більше інформації щодо служби за контрактом отримайте в Чернівецькому обласному військовому комісаріаті за адресою: м. Чернівці, вул. Кобилянської, 32, або у військових комісаріатах за місцем перебування на військовому обліку.

Телефони:  0509480349,  (0372) 524349.

peredplata