Буковинцям, котрі служать у ЗСУ надається грошове забезпечення

Соціальне та грошове забезпечення військових, які проходять службу за контрактом в 2021 році, залишається стабільним та складається із основних, додаткових та одноразових виплат. Про це інформує пресслужба Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Для рядового, сержантського та старшинського складу ЗСУ передбачені такі виплати:

ОСНОВНІ ВИДИ ГРОШОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

  • оклад за військовим званням;
  • посадовий оклад;
  • надбавки за вислугу років;
  • щомісячна премія – в розмірі до 200% від посадового окладу, окладу за військовим званням та надбавки за вислугу років;
  • надбавки за особливості проходження служби в мінімальному розмірі 65% посадового окладу, окладу за військовим званням та надбавки за вислугу років.

ДОДАТКОВІ ВИПЛАТИ

  • надбавка за участь в ООС в розмірі 17000 грн. чи 6500 грн. залежно від розташування;
  • додаткова винагорода за створення безпечних умов виконання бойових завдань під час перебування в ООС – від 5000 грн.;
  • премія за виконання заходів бойового злагодження в період підготовки на полігонах перед вибуттям в ООС –  в розмірі 3000 грн.;
  • додаткова премія певним категоріям військовослужбовців в розмірі 100% посадового окладу, окладу за військове звання та надбавки за вислугу років – від 3000 до 4000 грн., а саме: військовослужбовцям, які займають посади снайперів у взводах, ротах, розвідувальних підрозділах; які працюють з протитанковими ракетними комплексами «Стугна-П» чи «Корсар» та займають посади у цих ПТРК; які виконують завдання працюючи з безпілотними авіаційними комплексами у підрозділах БпАК. 

ОДНОРАЗОВІ ВИПЛАТИ

  • грошова допомога після укладання першого контракту – для військовослужбовців рядового складу – 18160 грн., для сержантського та старшинського – 20430 грн.;
  • щорічна допомога на оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення;
  • матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань (не більше розміру місячного грошового забезпечення);
  • допомога у разі переїзду до нового місця служби в розмірі місячного грошового забезпечення для військовослужбовця та половини місячного грошового забезпечення на кожного члена сім’ї.

Мінімальний розмір грошового забезпечення складає:

  1. Для військовослужбовців рядового складу з вислугою до 1 року в бойових частинах – від 10200 грн., в частинах ДШВ, МП ВМС, гірсько-штурмових підрозділах – від 12000 грн.
  2. Для військовослужбовців сержантського складу бойових військових частин, які мають вислугу від 1 до 5 років – від 12400 грн., а в військових частинах ДШВ, МП ВМС, гірсько-штурмових підрозділах – від 14000 грн.

Виплати залежать від звання, вислуги, військової спеціальності, розташування підрозділу та роду військ. До прикладу, військовослужбовець рядового складу з невеликою вислугою на посадах снайпера чи оператора безпілотного авіаційного комплексу в ДШВ отримує в місяць в середньому 16000-17000 перебуваючи в частині, а в районі ООС – від 23000 до 34000 грн., залежно від розташування підрозділу та додатково – від 5000 грн.

Визначитись із посадою, частиною та швидко оформити необхідні документи охочим проходити службу допоможуть фахівці в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (раніше військкомати). Звертайтеся за номерами: 0509480349(0372) 524349.

peredplata