До уваги буковинських вступників: триває набір у військові коледжі

 Продовжується набір юнаків та дівчат на навчання до Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військімені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові. На навчання приймаються молоді люди, віком від 17 до 30 років, з повною загальною середньою освітою, за результатами проходження психологічного обстеження, оцінки рівня фізичної підготовленості та медичного огляду.

Навчання курсантів здійснюється в статусі військовослужбовця та становить всього два роки. Курсанти перебувають на повному державному забезпеченні, тож турбуватись про житло, їжу та одяг не потрібно. Вони отримують речове майно, проживають в комфортних гуртожитках, якісно харчуються та отримують щомісяця виплати. Медичне обслуговування також є безкоштовними. 

Випускнику надається диплом молодшого бакалавра та присвоюється військове звання «молодший сержант». Він буде грантовано працевлаштованим уклавши  контракт, а при бажанні зможе вступити на другий курс вищого військового навчального закладу за спорідненою спеціальністю.

Грошове забезпечення військовослужбовців сержантського складу на посадах молодших командирів сьогодні становить майже стільки ж як і в офіцерів – від 15000 грн. Це обумовлено тенденцією до підвищення статусу і ролі сержанта у сучасній армії відповідно до стандартів НАТО.

Документи на вступ до військовихколеджівкандидатам потрібно подати до місцевих територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (раніше військові комісаріати).

Звертаємо увагу, що від абітурієнтів не вимагатимуть сертифікати із ЗНО – їх можна подати за власним бажанням, аби не складати іспити.

 

Фото з архіву Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного 

peredplata