Смерть кремлівського “кощея” наступає з кожним днем, з кожною годиною, кожною хвилиною….

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Китай і США повинні “повинні брати на себе відповідальність” за мир в Україні і у всьому світі, сказав президент Китаю Сі Цзіньпін своєму американському колезі Джо Байдену
Завершилась двогодинна розмова президентів США та Китаю, під час якої обговорювала необхідність миру в Україні!
Китай і США повинні “нести свою частку міжнародної відповідальності” за мир і спокій у всьому світі, заявив президент Китаю Сі Цзіньпін своєму американському колезі в п’ятницю.
Після майже двогодинного відеодзвінка між двома президентами в заяві китайського уряду сказано, що обидві сторони погодилися, що цей дзвінок був “конструктивним”.
Сі Цзіньпін сказав, що США і НАТО повинні серйозно переговорити з Росією, щоб “вирішити суть української кризи”, йдеться у заяві.
Але Пекін утримався від прямого засудження війни Росії з Україною і натомість наголосив на діалозі та мирному врегулюванні кризи.
“Незалежно від обставин, завжди потрібна політична мужність, щоб створити простір для миру і залишити простір для політичного врегулювання”, – сказав президент Китаю Сі Цзіньпін.
“Українська криза – це не те, що ми хочемо бачити. Події знову показують, що країни не повинні підходити до точки зустрічі на полі бою”, – сказав президент Китаю, додавши, що конфлікт і конфронтація захищає “нікоого з ворогуючих сторін”.
Президент Китаю Сі Цзіньпін наголосив, що мир і безпека — це “те, що міжнародне співтовариство має цінувати найбільше”.
Президент Китаю сказав, що лідерам найбільших країн “потрібно подумати про те, як правильно вирішувати проблеми глобальних гарячих точок, і пам’ятати про глобальну стабільність, роботу й життя мільярдів людей”.
Сі визнав, що “розбіжності між Китаєм і США наразі залишаються”.
“Важливо тримати такі відмінності під контролем. Але постійно зростаючі добрі відносини в інтересах обох сторін”, – сказав Сі Цзіньпін Джо Байдену.
За даними китайського МЗС, президенти двох країн “наказали своїм командам негайно вжити заходів, щоб повернути китайсько-американські відносини на шлях стабільного розвитку, а також докласти відповідних з

peredplata