Українсько-російські переговори

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-Щойно у Стамбулі завершились українсько-російські мирні переговори
Перед початком переговорів у Стамбулі президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що світ очікує позитивних результатів від мирних переговорів між Росією та Україною в Стамбулі. Він висловив надію, що ця зустріч прокладе шлях до зустрічі віч-на-віч між президентами воюючих країн.
Звертаючись до російської та української делегацій, які перебувають у Стамбулі для проведення мирних переговорів, Ердоган висловив оптимізм щодо можливого прогресу і сказав, що Туреччина буде рада провести зустріч між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським.
Президент зазначив, що переговорний процес між Росією та Україною посилив надії на мир і що забезпечення якнайшвидшого припинення вогню піде на користь усім сторонам. Він привітав делегації обох сторін із докладеними зусиллями та зазначив, що вони мають прерогативу припинити трагедію, яка забрала життя тисяч українців та зруйнувала міста.
Наголошуючи, що Туреччина демонструє справедливу позицію, яка підкреслює права обох сторін, Ердоган сказав, що настав час, щоб переговори почали давати результати. Він також зазначив, що Туреччина без вагань бере на себе відповідальність за мир і стабільність у регіоні.
“Ми віримо, що в справедливій мирній угоді не буде переможеного”, – сказав президент, додавши, що світ чекає хороших новин зі Стамбула.
Ердоган заявив, що виїжджає до столиці Узбекистану Ташкента, але міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу залишиться в Туреччині на решту зустрічей і готовий надати допомогу в разі потреби.
“Я знаю, що ви без вагань візьмете ініціативу для відновлення миру”, – сказав він.
Російська та українська делегації прибули до Стамбула в понеділок.
Вони зустрічаються в робочому офісі Долмабахче в стамбульському районі Бешикташ.
“Я можу сказати, що телефонні розмови, які ми підтримували з президентом Росії та президентом України, паном Володимиром Зеленським, йдуть у сприятливому напрямку”, – сказав Ердоган на прес-конференції після зустрічі на засідання Кабміну в президентському комплексі в Анкарі днем ​​раніше.
“Сьогодні ми країна, яка докладає найбільше зусиль до миру, і єдина країна, в якій обидві сторони довіряють її справедливості, щирості та дружбі”, – сказав він.
Гарантії безпеки та організація припинення вогню для вирішення гуманітарних проблем у вівторок обговорювалися на переговорах у Туреччині між Україною та Росією, повідомив радник Зеленського.
“Зараз ведуться інтенсивні консультації з деяких важливих питань, найважливішим з яких є домовленість про міжнародні гарантії безпеки для України, тому що з цією угодою ми зможемо завершити війну так, як потрібно Україні”, – сказав політичний радник Михайло Подоляк. національне телебачення.
“Друге питання – це припинення вогню для вирішення всіх гуманітарних проблем, які накопичилися”, – сказав він.
За його словами, іншою проблемою є “ескалація війни”, включаючи те, що, за його словами, не вказуючи подробиць, було “порушення правил війни”.
У понеділок міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що найамбітнішою метою його країни на переговорах з Росією в Туреччині цього тижня є домовленість про припинення вогню.
Мінімальна програма — це гуманітарні питання, а програма максимум — досягнення домовленості про припинення вогню”, — сказав він у ефірі національного телебачення, коли його запитали про масштаби останнього раунду мирних переговорів. Він зазначив, що після гарантій безпеки в Україні має бути проведений референдум. Кулеба зазначив, що питання проведення референдуму не обговорюватиметься на переговорах у Туреччині і що це внутрішня справа України.

peredplata