Допоки у Чернівцях в обленерго, газконторі  сидітимуть вороги

РашиZм і влада

В університетському парку 16 травня голова ОВА Сергій Осачук дав пресконференцію. Це була перша зустріч з журналістами від початку війни. Остання зустріч була 23 лютого о 14 годині дня. За 14 годин до початку повномасштабного наступу росії на Україну.

Чому так  точно називаю час? Бо питання  поставив тодішньому голові ОДА о 14 годині 14 хв. За 13 год. 46 хв. до війни. Я запитав голову ОДА, чи не муляють йому очі два  російських банки перед вікнами облдержадміністрації (Альфа-банк і Сбербанк, – ред.). Також назвав ще два підприємства – російського олігарха Бабакова («Чернівціобленерго») та вигнанця з України до Австрії Фірташа («Чернівцігаз»). Відповідь була така:

  • Це подарунок путіну і рф (моє запитання до голови? – П.К.), які тільки й шукають приводу для того, аби звинуватити Україну у недемократичності, що у нас не діють закони. А всі суб’єкти в Україні (в т.ч. на Буковині) діють згідно норм законодавства.

Отож, якщо перекласти на зрозумілу мову для людей, то Осачук зробив спробу назвати мене і мої запитання провокативними, які можуть образити путіна і його росію. А найгірше, що через таких, як я і мої запитання путін може напасти на Україну.

Не відаю, чи дійсно запитання про російські банки та підприємства стали причиною нападу. Але рівно о 4 годині (через 13 годин 46 хвилин) вдосвіта 24 лютого путін без оголошення війни почав бомбити Київ і міста та села України.

Не міг тепер обійти стороною ті запитання, які поставив напередодні війни. Тому знову запитав уже голову ОВА Сергія Осачука, який має необмежені повноваження на період воєнного стану, чи не міг би він тепер націоналізувати обленерго та «Чернівцігаз», які досі працюють на росію. (Сбербанк з Чернівців втік сам на другий день війни, Альфа-банк 9 березня був перереєстрований нібито, як український банк).

І що на цей раз відповідає голова ОВА?

  • Хочу нагадати нам усім, що Україна є демократичною державою, на відміну від путінської росії із верховенством права, закону. І наші євроінтеграційні старання, зусилля і мрія про те, щоб стати повноправним членом Європейського Союзу та демократичного співтовариства світу передбачають неухильне виконання законодавства, дотримання законів. А як би не рвало нам душу від цієї болі, трагедії, яку ми щодня бачили і відчуваємо через війну, ми мусимо залишатися на фундаменті законності. Тому я чую з першого дня війни ваші персональні заклики піти до когось щось забрати. Це людська емоція як приватної особи, як людини, яка відчуває несправедливість. Але у державі існують уповноважені органи, які приймають ці рішення. Ініціативно, порушуючи закони України як такого дійства, щоби до когось зайти і щось забрати у нас не відбувається і не буде відбуватись.

А тепер на людську мову: Осачук сказав так, як це він зробив 23 лютого о 14 год. 14 хв.

Йшов 81-й день війни.

Ніц не змінив він у головах наших керівників.

Ніц не навчив їх.

Це дуже і дуже погано.

Бо на фронтах життя віддають найкращі сини і доньки України. А у глибокому тилу влада далі заграє з руснею, прикриваючи свою підлість словами про демократію, про європейський вибір, про закони і права.

Роззуйте очі і мізки, керівники!

В Україні точиться війна уже третій місяць, проливається українська кров.

А у Чернівцях в обленерго, газконторі  сидять вороги. Чому інші країни можуть конфіскувати майно і активи рашиZтів? Чого чекає Україна?

Ми так не переможемо.

(Далі буде)

Петро КОБЕВКО

А тим часом ДБР взялося за компанію VS Energy, яку контролює російська злочинна група “Лужники” у складі Алєксандра Бабакова, Євгєнія Гінера та Міхаіла Воєводіна.

За слідчою версією, група росіян, наближених до Кремля, заволоділа в Україні активами критичної інфраструктури та інших комерційних об’єктів через низку оборудок та махінацій.

VS Energy через “ВС Енерджі Інтернейшнл Україна” володіє п’ятьма українськими обленерго: “Херсонобленерго”, “Кіровоградобленерго”, “Житомиробленерго”, “Рівнеобленерго”, “Чернівціобленерго”. Фірма записана на громадян країн ЄС – наприклад, Марину Ярославську, яку називають дружиною Гінера, та громадянин Латвії Валтс Вігантс, який був довіреною особою Бабакова.

Ця ж група має готельний бізнес (Premier Hotels & Resorts), володіє часткою заводу “Дніпроспецсталь” у Запоріжжі, ТЦ “Метроград” та “Метрополіс” у Києві.

Зазначається, що Бабаков – заступник голови Державної думи РФ. Перебуває під санкціями України, ЄС та США.

 

 

 

peredplata