Сотні мобілізованих загинули у новорічну ніч одразу після виступу Путіна

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Поки Володимир Путін обіцяв росіянам на Новий рік “йти тільки вперед і перемагати”, армія РФ буквально за хвилину після його виступу зазнала чергової масштабної поразки в районі міста Макіївка (Донецька область).
Сотні вбитих та поранених (за різними оцінками, від 100 до 600 осіб) внаслідок точного ракетного удару системою HIMARS по будівлі училища №19, де розташувалися святкувати Новий рік мобілізовані із Саратовської області. Військори та Z-пабліки заявили про чергову помилку керівництва російської армії — розміщення великого підрозділу біля лінії фронту у непідготовленій будівлі.
Раніше Міноборони РФ заявляло про знищення всіх систем HIMARS. Країни НАТО відправили Україні близько 35 систем HIMARS та їх аналогів, Міноборони РФ вже звітував про знищення 54 одиниць. А виявилось, що все брехня.
Російське міністерство оборони інцидент вперше прокоментувало лише у понеділок вдень. Відомство заявило, що внаслідок ракетного удару ЗСУ по Макіївці у “ДНР” загинули 63 російських військових.
“Київським режимом завдано удару шістьма реактивними снарядами системи залпового вогню HIMARS виробництва США за пунктом тимчасової дислокації одного з підрозділів російських збройних сил у районі населеного пункту Макіївка”.
Російські пропагандистські телеграм-канали активно обговорюють повідомлення про велику кількість загиблих під час удару по базі мобілізованих у Макіївці.
З одного боку, вони намагаються применшити масштаби того, що трапилося, але з іншого – висловлюють обурення діями командування, яке розмістило особовий склад у будівлі ПТУ (яку, як стверджує дехто, також використовували як склад боєприпасів).
Також внаслідок удару українського безпілотника пошкоджено об’єкт енергопостачання у Брянській області, у селищі у Климівському районі відсутня електрика, повідомив губернатор регіону Олександр Богомаз у телеграм-каналі. Климівський район Брянської області на півдні межує з Чернігівською областю України. Атака сталася на тлі обстрілу російською армією Києва, Київської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

peredplata