Тищенка вигнали з партії “Слуга народу”

 

Нардепа Миколу Тищенка виключили з партії “Слуга народу”, керівник парламентської фракції СН Давид Арахамія звільнив його з посади свого заступника і анонсував виключення з фракції.

Джерело: Арахамія в Telegram, речниця фракції СН Юлія Палійчук, голова партії СН Олена Шуляк, спікер ВР Руслан Стефанчук

Пряма мова: “Бачу, що не всі розуміють, чим повинні займатися народні депутати під час війни.

Тому готуємо ряд кадрових рішень:

  1. Звільнення Миколи Тищенка з посади заступника голови фракції “Слуга народу”.
  2. Скликаємо термінове засідання, щоб виключити його зі складу нашої фракції.
  3. Звертаюся до Олени Шуляк з проханням виключити його з партії “Слуга народу”.

Впевнений, нікому не потрібно пояснювати, за що.

Сподіваюся, після цього до всіх остаточно дійде, у чому полягає робота депутата воюючої країни”.

Деталі: Спікер парламенту Руслан Стефанчук зазначив, що Миколу Тищенка нікуди за кордон не відряджав і розпорядження на відрядження до Таїланду, як голова Верховної Ради України, не підписував.

Речниця фракції СН Юлія Палійчук репостнула повідомлення Арахамії із дописом, що Тищенка звільнено з посади заступника голови фракції “Слуга народу”.

Оновлено: Голова партії Олена Шуляк повідомила, що, керуючись статутом політсили, ухвалила рішення про виключення Тищенка з партії “Слуга народу”.

Реацію самого Тищенка читайте тут: Яке море?! Титанічно працюю: Тищенко обурився реакції партії на його Таїланд

Що передувало: 26 січня стало відомо, народний депутат “Слуги народу” Микола Тищенко на 11 місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну запланував у Бангкоці зустріч з українською громадою.

Нагадаємо: Рада національної безпеки та оборони вирішила, що на час воєнного стану держслужбовці можуть виїжджати за межі України виключно у службові відрядження. Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення у дію цього рішення РНБО 23 січня.

Згідно з документом, Кабінет міністрів у п’ятиденний строк має внести зміни до постанови про порядок перетину кордону та внормувати нові правила стосово чиновників. На данний момент цієї поставнови ще немає.

Для народних депутатів наразі немає перешкод для перетину кордону, якщо вони мають відповідні документи і стосовно них немає приписів правоохоронних відомств про заборону виїзду.

Яке море?! Титанічно працюю: Тищенко обурився реакції партії на його Таїланд

 
микола тищенко, фото з його фб-сторінки

Нардеп Микола Тищенко, який під час війни поїхав до Таїланду і за це був виключений із партії “Слуга народу”, засипав сповненими обурення повідомленнями фракційний чат.

Джерело: скриншоти чату, які опинилися в розпорядженні “Української правди”

Деталі: У четвер стало відомо, що народний депутат “Слуги народу” Микола Тищенко на 11 місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну запланував поїздку до Таїланду, начебто на зустріч з українською громадою.

Одразу після того, як ця інформація просочилася в маси, Тищенка виключили з партії і звільнили з посади заступника глави фракції у Верховній раді.

Після цього Тищенко пішов у чат фракції з’ясовувати стосунки. Атлетичний нардеп підписаний там як “Тренер” і спілкується виключно російською.

У переписці Тищенко апелює до того, що керівництво фракції було в курсі його поїздки і було не проти. Крім того, він поїхав “титанічно” працювати і ні на яке море ходити не збирався.

Пряма мова Тищенка в чаті (орфографію збережено): “Какое море??!! Я тут сам без семьи!!! Проездом на пару дней, это пиз…ц знаете…

 
 
 
 
 

 

 
 

Я провел и провожу титаническую работу. Был уже в разных странах. В Тае вообще нет посла … люди обратились я не отказал…

 

 
 

Давид Арахамия ты же в курсе всех моих передвижений, я ничего не скрываю работаю в рамках группы дружбы Вьетнам и с послами ездим по азиатскому региону. Встретился с представителями коралевской семьи. Вы же сами поставили задачу для всех депов пахать 24/7…

 

 
 

Все всеми подписано, поехал за свой счет. Провел столько переговоров … народ вы чё?”

 

 
 

Більше деталей: Як доказ “титанічної праці” Тищенко кинув у чат таку фотографію:

 

 
 

Що передувало: У четвер стало відомо, що “слуга” Тищенко поїхав у Таїланд нібито до української громади.

Дуже швидко на це відреагували колеги нардепа по партії та фракції. Його виключили з партії та звільнили з посади заступника голови фракції у Верховній раді. А голова фракції Давид Арахамія пообіцяв ще вигнати Тищенка з фракції.

peredplata