Резніков VS Єрмак?

-Події на внутрішньоукраїнському фронті розвиваються дуже стрімко. Але, все по черзі:
П’ятниця, 27 січня 2023 року. ГУР МО попереджає!
“Російські спецслужби готують широку інформаційно-психологічну спецоперацію з дискредитації воєнно-політичного керівництва України”.
Деталі: “ГУР дізналося, що, зокрема, дискредитаційна кампанія буде спрямована проти начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптали, очільника СБУ Василя Малюка, міністра оборони Олексія Резнікова, керівника Офісу президента Андрія Єрмака, виконувача обов’язків голови Національної поліції Івана Виговського тощо.
За даними розвідки, серед іншого кампанія включатиме “вкид” сфабрикованих матеріалів в українських та міжнародних ЗМІ.”.
Неділя, 5 лютого 2023 року. Міністр оборони України Олексій Резніков скликає прес- конференцію і заявив, що подасть у відставку, якщо Президент України Володимир Зеленський ухвалить таке рішення.
“Жоден чиновник не вічний у кріслі. Жоден. Рішення, бути мені міністром оборони або не бути ухвалює одне людина – Верховний Головнокомандувач і Президент України Володимир Зеленський, згідно з Конституцією. Він дає подання на призначення, а Верховна Рада призначає. Тому тільки за рішенням Президента України, я ухвалюватиму ті чи інші рішення, а далі робитиму те, що мені запропонує глава держави”, – сказав Резніков.
Після цього в інформпросторі з’явився інформаційний вкид про зміст наради у Офісі президента за участі Олексія Резнікова. перед прес-конференцією. І, буцімто, Резніков у розмові з Андрієм Єрмаком відмовився подавати у відставку.
“Я робив те, що мені говорили. Хто там що накрутив – це ваші питання” заявив він звертаючись до Єрмака.
(Інформація інсайдерська. Достовірність не гарантована).
Я зробив припущення, що Олексій Резніков не пішов на безвідказну пропозицію Андрія Єрмака у відставку і публічно заявив, що піде у відставку лише у тому випадку, якщо президент України ухвалить таке рішення. Отже “механізм” Єрмака дав збій. Припускаю, що у справу втрутилась третя сила і не виключаю, що це Вашингтон.
Підтвердження цього припущення не примусило на себе довго чекати. Близько години тому нардеп від “Слуг народу” Мар’яна Безуга повідомила на своїй сторінці у Facebook.
“Пройшло закрите засідання фракції Слуга Народу. Без деталей:
– безпекова ситуація в Україні, дії рф
– обмеження виїзду за кордон
– робота фракції в 2023 році
– кадрові ротації в Уряді
МОУ і Мінстратегпром звільняємо. Подаються на постійних керівники СБУ та МВС”.
От і напрошується запитання! З якого такого дива Давид Арахамія терміново у неділю, пізно увечері скликає фракцію “Слуг народу” і там вирішують питання про зняття Олексія Резнікова з посади очільника оборони? В акурат після його прес-конференції. Що за кіпіш? Адже Резніков сказав, що без проблем, піде, якщо таке рішення ухвалить президент України.
Далі, мабуть, має скликатися сесія ВР, голосування, подання президенту на підпис рішення ВР. А можна ж було по-тихому: написав заяву і пішов. Але ж ні, тепер буде шум і гам, і пристальна увага усієї української і провідної західної преси.
Єрмак таки вирішив довести Резнікову хто в домі господар? Така моя особиста думка. Звісно, можу й помилятися, за що завчасно прошу вибачення.
 

peredplata