До 5.00 ранку сепаратисти отримували запити на організацію «коридору» для військ РФ

За оперативними даними групи «Інформаційний спротив», сьогодні до 5-ї ранку сепаратисти одержували запити на організацію «коридору» на держкордоні з Росією в Луганській області для забезпечення безперешкодного проходу підрозділів російських військ на українську територію.

До 5.00 ранку сепаратисти отримували запити на організацію «коридору» для військ РФ

До 5.00 ранку сепаратисти отримували запити на організацію «коридору» для військ РФ – експерт
/ vk.com

Про це у своєму Facebook написав координатор групи \”Інформаційний спротив\” Дмитро Тимчук.

За його словами, упродовж ночі на 9 квітня у східних регіонах України зберігалася напружена ситуація.

«За нашими даними, російські війська в 200-км прикордонній зоні зробили перегрупування. Проте безпосередніх спроб перетнути державний кордон частинами і підрозділами армії РФ зафіксовано не було», – написав Тимчук.

За його словами, «до 05.00 ранку сепаратисти одержували запити на організацію «коридору» на держкордоні. Сценарій зводився до того, що групи сепаратистів повинні були нейтралізувати наші прикордонні наряди на одному з путівців у Луганській області і відстежувати переміщення українських військ поблизу кордону. Забезпечивши, таким чином, безперешкодний прохід підрозділів російських військ на українську територію. З тим, щоб потім російські військові прийшли на допомогу сепаратистам, що захопили адмінбудівлі у містах східної України (варіант «зелених чоловічків»)».

Тимчук зазначає, що вторгнення у вигляді «повноцінного» наступу російських військ не планувалося.

Українські прикордонники вжили заходів з посилення охорони держкордону. У прикордонні райони заздалегідь були передислоковані і частини Збройних сил України.

«На даний момент запланований російською стороною сценарій не реалізований. Проте це не означає, що супротивник не спробує реалізувати його знову. Ми відстежуємо ситуацію», – написав Тимчук.
UNIAN

peredplata