“Спроба номер 2”: Бойка вдруге намагаються позбавити звання Героя України

“На сайті Президента України петиція щодо позбавлення нардепа Юрія Бойка звання Героя України набрала 25 тис. голосів. Міжвідомча робоча група — серед якої представники Уряду, НАЗК, СБУ, НАБУ, ГПУ та інших органів — дійшла висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів станом на сьогодні не можливо позбавити вищих державних нагород”, – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Цензор.НЕТ.

Шмигаль повідомив, що ще в грудні доручив Мін’юсту і Першій віцепрем’єрці напрацювати зміни до законодавства

“Сьогодні Уряд схвалив відповідний проєкт закону. Він передбачає, що накладення санкцій на особу дає підстави для позбавлення її державних нагород.

Також Уряд дав робочій групі доручення повторно розглянути питання щодо позбавлення Юрія Бойка звання Герой України та винести пропозиції на розгляд РНБО одночасно з набранням чинності вже згаданого законопроєкту”, – підсумував прем’єр.

Нагадаємо раніше повідомлялось, щопетиція до президента України Володимира Зеленського із закликом позбавити нардепа Юрія Бойка, який був обраний за списком нині забороненої партії ОПЗЖ, звання Героя України, набрала необхідні для розгляду 25 тис. підписів.

 

peredplata