Силовики, які розстрілювали людей на Майдані, утекли в Крим – СБУ

Генпрокуратура виписала дозвіл на затримання і доставлення до суду Віктора Януковича.

Про це на прес-конференції у четвер повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

\”Генеральна прокуратура виписала дозволи на затримання, доставлення до суду і обрання міри запобіжного заходу у вигляді арешту і для колишнього президента Януковича і екс-глави СБУ Якименка і інших організаторів так званої \”антитерористичної операції\” а по суті прикриття для масових убивств громадян протягом січня-лютого цього року\”, – сказав Наливайченко.

Голова СБУ також повідомив, що ті співробітники \”Беркуту\”, які ще не затримані, і ті співробітники \”Альфи\”, які брали участь у військовому злочині, переховуються зараз у республіці Крим.

\”Ці особи ідентифіковані. Існує гостра потреба їх допитати\”, – сказав Наливайченко.

На думку голови Служби безпеки Валентина Наливайченка, є підстави вважати, що до масових убивств у Києві причетні співробітники ФСБ Росії.

За словами Наливайченка у 20 числах грудня 2013 року на полігоні СБУ знаходилися 26 співробітників ФСБ Російської Федерації, а в середині січня 2014 року – 6 співробітників.

Голова СБУ просить російське керівництво повідомити, що вони там робили, їхні звання і посади.

\”У нас є обгрунтовані підстави вважати, що саме ці групи, які знаходилися на одному з полігонів СБУ, брали участь у плануванні та здійсненні заходів так званої антитерористичної операції\”, – сказав Наливайченко.

За його словами, для цих російських груп за особистим наказом тодішнього голови СБУ Олександра Якименка було виділено не просто окреме проживання, охорона, але й урядовий зв\’язок.

\”А сам Якименко неодноразово приїжджав на доповідь до цих груп\”, – додав голова СБУ.

\”Для нас дуже важливо, щоб ми могли передати Генеральній прокуратурі вмотивовані і правові відповіді Слідчого комітету Російської Федерації: склад цих гру, їхні звані і найголовніше – що вони тут робили\”, – сказав Наливайченко.

Українська правда

peredplata