Емануель Макрон і Урсула фон дер Ляєн до Пекіна поїдуть разом

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Кілька днів тому я піддав критиці роботу українських ЗМІ за їх безвідповідальність під час висвітлення саміту глав держав і урядів країн ЄС, який пройшов 23-24 березня у Брюсселі
Саміт важливий не лише рішенням більшості країн Євросоюзу передати Україні одного мільйона артилерійських снарядів калібру 155 мм і додаткового траншу 1,5 млрд євро окремо Україні. Під час саміту президентом Емануелем Макроном була представлена супер несподівана і цікава ініціатива. Ще раніше Емануель Макрон домовився із Сі Цзінпіном, що 4 квітня він відвідає з офіційним візитом Пекін. І от під час саміту в Брюсселі визріла думка, щоб під час візиту Макрона в Пекін його супроводжувала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
Сьогодні ініціатива Еманууеля Макрона була схвалена лідерами ЄС і самою пані фан дер Ляєн. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн відправиться разом із президентом Франції Еммануелем Макроном під час його поїздки до Китаю на початку наступного місяця.
Під час прес-конференції Макрон сказав, що він “запропонував фон дер Ляєн, щоб вона супроводжувала його до Китаю» 4 квітня, аби вони могли говорити “єдиним голосом”.
“У мене немає європейського мандату, оскільки Франція має незалежну дипломатію, але я прив’язаний до європейської координації”, — додав він.
Макрон сказав, що фон дер Ляєн, яка очолює виконавчий орган ЄС, приєднається до нього — так само, як тодішній голова Комісії Жан-Клод Юнкер, коли президент Франції та колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель приймала президента Китаю Сі Цзіньпіна в Парижі в 2019 році.
Представник Комісії підтвердив, що фон дер Ляєн буде з Макроном під час поїздки Макрона в Китай — це буде перша поїздка глави Єврокомісії у цьому статусі до Пекіна.
Напередодні своєї подорожі до Китаю фон дер Ляєн виступить з промовою про відносини ЄС і Китаю наступного четверга в Брюсселі. Подорож відбудеться після візиту до Пекіна президента Європейської ради Шарля Мішеля в листопаді.
Французький президент також зазначив, що він також обговорював рандеву з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, зазначивши, що обидва мають “спільне бачення”. Це бачення: “Взаємодіяти з Китаєм, щоб тиснути на Росію”.
Окрім майбутньої поїздки Макрона до Пекіна, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес також заявив, що незабаром і він поїде до Китаю.
Чудова гра в чотири руки, пані та панове! Просто блискуче!
 
 
 
 
 
 
 

peredplata