Попит на справедливість – Володимир Ар”єв

Прокурор і ДБРівка влаштовують під Львовом весілля за 1 млн доларів, але податківці трусять малих підприємців, а антикорупційні органи переслідують реформаторів. Ані в одних, ані в інших наразі немає питань до походження коштів молодят, які щойно звільнились з державних органів і влаштували свято на мільйон.
Повномасштабна війна загострила попит на справедливість. Люди ставлять питання з приводу багатьох невідповідностей.
Чому одним можна все, а інші обмежені в правах? Чому корупціонери типу слуги Трубіцина вільно їдуть за кордон, а пораненому військовому доводиться пройти сім кіл пекла, щоб виїхати на лікування?
Чому на серіали, на телемарафон, на ремонт президентського літака врешті решт гроші є, а родинам загиблих треба чекати виплат, поки знайдуться кошти?
Чому на яйця по 17 та інші корупційні витрати гроші у Міноборони були, а на дрони чи авто для підрозділів ні?
Чому здорових слідчих, прокурорів, поліцейських і працівників ТЦК бронюють від мобілізації, а простих людей хапають на вулицях і бʼють в приміщеннях центрів комплектування?
Я не раз чув ці питання. Чи є вони справедливими – у кожного, звісно, своя думка, але безперечно – всі вони є прагненням до справедливості. І коли одні з пенсії скидаються на дрон, а щойно звільнені працівники правоохоронних органів гуляють на мільйон, аргумент про війну і мовчання діяти не буде. Війна або для всіх, або буде вибух всередині. Попит на справедливість стає все гострішим.

peredplata