За результатами засідання міністрів оборони у Рамштайні

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Український міністр Олексій Pезніков “в принципі” задоволений:
Нарешті небо України буде цілком закрите системами ППО з усього світу! І другим етапом до закриття нашого неба іще щільніше – будуть бойові літаки у потрібних кількостях.
За підсумками! В Україні за допомогою країн НАТО сформовано, навчено, натреновано і озброєно 9 бригад для контрнаступу. ( — передано більше 230 танків та 1 500 ББМ і навчено близько 35 тис солдат i сержантів). Зараз триває формування, навчання і озброєння резервних бригад і основне (!!!) – навчання, устаткування мобільних підрозділів тилового (логістичного) і медичного забезпечення бійців на передовому фронті. Tі, хто підносить снаряди, патрони і… води попити – не менш важливі на фронті, як і самі стрілки.
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що США прискорили терміни доставки важких танків в Україну.
“Ми прискорили наші плани постачань M1 Abrams, щоб забезпечити Україну більшою кількістю бронетехніки в найближчі місяці. І танки М1, які українці використовуватимуть для тренувань, прибудуть до Німеччини найближчими тижнями. Це величезний прогрес, і я впевнений, що це обладнання та супроводжуюче його навчання, дозволять українським силам продовжувати досягати успіху на полі бою”, – сказав глава Пентагону Ллойд Остін.
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі назвав американські танки “найкращими у світі”, він переконаний, що вони зможуть змінити ситуацію на полі бою.
“Я вважаю, що танк M1 — найкращий танк у світі. Є й інші танки, які досить хороші. Наприклад, Leopard, їх також постачають в Україну. Але я справді вважаю, що танк M1, коли його доставлять, вплине на ситуацію. … Коли його доставлять і він досягне своєї оперативної спроможності, він буде дуже ефективним на полі бою”, – заявив американський генерал.
A міністер оборони Латвії Інара Мурнієце оголосила про рішення передати Києву всі наявні в латвійської сторони переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger.
Подробиці засідання у Рамштайні можна прочитати у репортажі за цим посиланням:

peredplata