СБУ підтвердила про позбавлення громадянства митрополита Чернівецького та Буковинського Мелетія, – нардеп

 
Президент України Володимир Зеленський позбавив українського громадянства митрополита Чернівецького та Буковинського Мелетія (Валентин Єгоренко).

Про це повідомив народний депутат від партії “Голос” Ярослав Юрчишин посилаючись на відповідь СБУ на його депутатський запит.

 

“Отримав змістовну відповідь на моє депутатське звернення від Служба безпеки України щодо представників так званої “УПЦ МП”. Після розслідування Mykhailo Tkach з Українська правда вирішив офіційно пересвідчитися у наявності російського громадянства в митрополита Чернівецького та Буковинського Мелетія. В СБУ фактично цю інформацію підтвердили. Ба більше, згідно з указом Президента України “Про припинення громадянства України” від 28.12.2022, Мелетій (Валентин Єгоренка) позбавлений нашого громадянства. Словом, звільнення Буковини від впливу російської церкви йде повним ходом. СБУ – красунчики, зміни після призначення нового голови справді тішать.
Але на Єгоренку справа не зупинилися. Громадянство забрали ще щонайменше в трьох московських попів доволі високого рангу, а ще кількох торкнулися персональні санкції”, – повідомив Ярослав Юрчишин.

Нагадаємо, раніше Президент призупинив громадянство 13 представників шести єпархій УПЦ МП, серед яких глава Чернівецької єпархії УПЦ Мелетій.

peredplata